Filmfenix betygsätter streamingtjänster 2020: Dplay

Vilken tjänst är bäst i test?

Utbudet av streamingtjänster i Sverige växer för varje år. Och med anledning av att Disney+ lanserar sin tjänst i Sverige den 15 september, tänkte vi recensera de största streamingsajterna, och självklart även Disney+. Vi kommer framförallt kolla på de olika tjänsternas utbud av serier och filmer, teknisk kvalitet och pris. Idag kommer vi recensera Dplay.

Mycket realityserier på Dplay.

Utbud av serier och filmer

Dplay skaffar man av två anledningar. Antingen vill man se Fotbollsallsvenskan eller vill man se Discoverys realityserier. Visst det finns även en del underhållningsprogram som 100 Höjdare, Fullt hus och The Big Bang Theory. Det går dock VÄLDIGT snabbt att zappa igenom utbudet och konstatera att detta är en streamingtjänst med ett litet utbud, särskilt på filmfronten.

Med ”underhållningspaketet” kan ni streama alla tv-serier och program på tjänsten. Om ni uppgraderar till ”Live-paketet” kan ni även se Discoverys kanaler live. Med ”Live + TV” får ni hela kanalutbudet plus TV4, Sjuan och TV12. För att se Fotbollsallsvenskan måste ni ha ”Total-paketet”, då ingår även underhållningsutbudet och Discoverys kanaler. Om ni uppgraderar till Dplays nya sportpaket ”Total + C More Sport” får ni även ta del av produktioner från C More Sport.

För att ha tillgång till alla kanaler måste man ha stora sportpaketet.

Plus och minus med tjänsten

 • Smidig navigering och layout
 • Flera personer kan använda kontot samtidigt
 • Enda stället att se Fotbollsallsvenskan
 • Kan livestreama tv-kanaler
 • The Big Bang Theory

 • Skralt utbud
 • Streamar i 720p med 6 mbit/s
 • 2.1-ljud
 • Content går inte att spara och se offline
 • Dyrt i förhållande till vad ni får
 • Struliga appar

Tillgänglighet och användarvänlighet

Tillgänglighet: Kan användas med smartphone, surfplatta, smart-tv, Apple TV, IOS, webbläsare, TV-boxar och diverse streamingspelare. Fungerar väldigt smidigt med chromecast.

Användarvänlighet: Tjänsten har ingen funktion att skapa profiler, detta innebär att du får själv hålla koll på var du är i en serie om ni är flera som använder kontot. Det är varierad funktionalitet på tjänstens olika hemsida och appar. Det är endast IOS-appen som har fungerat felfritt för mig hittills. Det är dock ett plus att det går att streama på upp till två enheter samtidigt.

Teknisk kvalitet på sajten

Likt HBO Nordic har Discovery Networks Dplay hamnat på efterkälken när det gäller bildkvalité. Att streama i upplösningen 720p med 2.1-ljud år 2020 känns som ett skämt. Appen fungerar inte på min AppleTV trots ominstallation och uppdaterad app och enhet. När jag skall se Fotbollsallsvenskan är mitt enda alternativ att casta från mobilen eller datorn. Summa summarum är detta ingen streamingtjänst som håller fanan högt för formatets fortsatta tekniska utveckling.

Är Dplay värt pengarna?

Svaret på frågan är relativt enkel. Vill du se någon av Discovery Networks produktioner, Allsvenskan, realityserier eller The Big Bang Theory? Då är svaret ja. Annars är det klokare att ha ett abonnemang hos Netflix eller HBO Nordic. För 79 kronor i månaden kan ni se det mesta förutom sporten. När det gäller sportpaketen betalar ni 349 kronor för ”Total” eller 499 kronor för stora sportpaketet med Cmores utbud. För mig räcker det inte med The Big Bang Theory för att behålla tjänsten. Dplays utbud är för dåligt för att jag skall behålla det när fotbollssäsongen är över.

Nästa recension av streamingtjänster kommer på onsdag då ska vi titta på SVT Play!
Läs gärna även våra recensioner av:
HBO Nordic
CMore
Amazon Prime
Netflix
Viaplay

Vilken tjänst är bäst i test? Utbudet av streamingtjänster i Sverige växer för varje år. Och med anledning av att Disney+ lanserar sin tjänst i Sverige den 15 september, tänkte vi recensera de största streamingsajterna, och självklart även Disney+. Vi kommer framförallt kolla på de olika tjänsternas utbud av serier och filmer, teknisk kvalitet och pris. Idag kommer vi recensera Dplay. Mycket realityserier på Dplay. Utbud av serier och filmer Dplay skaffar man av två anledningar. Antingen vill man se Fotbollsallsvenskan eller vill man se Discoverys realityserier. Visst det finns även en del underhållningsprogram som 100 Höjdare, Fullt hus och…

Review Overview

Betyg

30

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.