Filmfenix betygsätter streamingtjänster 2020: C More

Vilken tjänst är bäst i test?

Utbudet av streamingtjänster i Sverige växer för varje år. Och med anledning av att Disney+ lanserar sin tjänst i Sverige den 15 september, tänkte vi recensera de största streamingsajterna, och självklart även Disney+. Vi kommer framförallt kolla på de olika tjänsternas utbud av serier och filmer, teknisk kvalitet och pris. Idag kommer vi recensera C More.

Utbud av serier och filmer

Styrkan i utbudet är att man har TV4 i ryggen. Det finns massor av svensk film här. Inte bara Beck och Johan Falk utan mycket äldre svensk film. Du hittar Hasse & Tage, Ingmar Bergman, Colin Nutley, Bo Widerberg. Annars är det mest ny film, C More har avtal med Universal för deras nya filmer, och gammal skåpmat. Kul att se filmer som Dödligt Vapen, Gremlins och Indiana Jones här men bortom det är det inte mycket att hämta.

Samma sak med tv-serier. Mycket svensk producerat här men i övrigt är det samma serier som du hittar på andra tjänster. Det är varierande utbud, här finns långkörare som Solsidan, Peaky Blinders men en ny serie som Dicte finns bara säsong 2 för det är vad man har rättigheter till. Faktum är att det är väldigt tunt utbud. Förutom egna serier kändes det inte alls som konkurrenternas kataloger med titlar.

Sedan om du vill ha reality och ”vanliga” tv-program så finns TV4s utbud här för dig. Ett stort och gediget utbud av serier att se på. Bra för den som kanske fortfarande uppskattar reguljär tv.

Plus och minus med tjänsten

  • Tillgång till TV4s program och utbud
  • Mycket svenska filmer och serier
  • Går att lägga bokmärken på serier/filmer du är intresserad av
  • Barnläge finns

  • Magert utbud av övriga filmer och serier
  • Bara två veckors prövotid
  • Går inte att ladda ner för att se offline
  • Korta avtal gör att filmer och serier försvinner snabbt

Tillgänglighet och användarvänlighet

Tillgänglighet: Finns för Apple TV, Apple, Android, Chromecast, Samsung Smart TV. Går att köra via Airplay
Användarvänlighet: Jag använde C More på datorn samt på Apple TV. Har även en LG tv men C More har i dagsläget ingen app. Användgränsnittet är rent och enkelt. Inga svårigheter att navigera eller att välja. Sökfunktionen var habil men användbar. Du kan göra en lista där du lägger upp titlar. Går att skapa profiler och det finns en barnprofil redan från början.

Teknisk kvalitet på sajten

Här ligger C More efter sina konkurrenter. Varken ljud eller bild är någon höjdare om jag skall vara ärlig. Nyare filmer och serier ser bra ut men många äldre lider av stora problem, de kan se ut som någon har rippat en dvd rakt av. Kanske går det inte att få tag på bättre men då tjänster som Netflix oftast har bra kvalité även på äldre filmer har jag svårt att tro det. Glöm 4K och Atmosljud här är det 1080 och 5.1 som gäller.

Är C More värt pengarna?

Vädligt tveksamt. 139 kr i månaden är mycket pengar för något som känns som SVT Play med lite nyare filmer. Tjänsten hade kunnat göras betydligt betydligt bättre eller billigare för att vara värd kostnaden.

Nästa recension av streamingtjänster kommer imorgon torsdag då ska vi titta på Amazon Prime!

Läs gärna även vår recension av:
HBO Nordic >>

Vilken tjänst är bäst i test? Utbudet av streamingtjänster i Sverige växer för varje år. Och med anledning av att Disney+ lanserar sin tjänst i Sverige den 15 september, tänkte vi recensera de största streamingsajterna, och självklart även Disney+. Vi kommer framförallt kolla på de olika tjänsternas utbud av serier och filmer, teknisk kvalitet och pris. Idag kommer vi recensera C More. Utbud av serier och filmer Styrkan i utbudet är att man har TV4 i ryggen. Det finns massor av svensk film här. Inte bara Beck och Johan Falk utan mycket äldre svensk film. Du hittar Hasse & Tage,…

Review Overview

Betyg

40

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.