Filmfenix betygsätter streamingtjänster 2020: Amazon Prime

Vilken tjänst är bäst i test?

Utbudet av streamingtjänster i Sverige växer för varje år. Och med anledning av att Disney+ lanserar sin tjänst i Sverige den 15 september, tänkte vi recensera de största streamingsajterna, och självklart även Disney+. Vi kommer framförallt kolla på de olika tjänsternas utbud av serier och filmer, teknisk kvalitet och pris. Idag kommer vi recensera Amazon Prime.

Utbud av serier och filmer

Prime Video har både film och serier men på filmsidan är det mesta gammalt och utfyllt med udda titlar.  Försöker jag på filmsidans överblick se något som gått på bio de senaste 8åren så ser jag en titel. Klart det finns fler man kan hitta men man får leta och det kanske inte är de hetaste bio-filmerna. Någon klassiker finns men Prime Video är riktigt svagt på filmfronten i sin helhet.

Som tur är kan dem producera kvalitetsserier. Då pratar jag inte bara om tekniskt kvalitet utan även med välarbetade manus. Mina absoluta favoriter är The Boys, The Hunters och Jack Ryan.  De har även lite mer kända serier som nya Star Trek Picard, Grand Tour (fd Top Gear gänget) och Bosh.   Förutom en uppsjö av egna serier hittar man andra klassiska serier som The Office, Heroes, Two and a half Men, Dr House, Seinfeld, Downton Abbey och en hel del mer.

Plus och minus med tjänsten

  • Många egenproducerade serier med väldigt hög kvalitet.
  • Går att ladda ner serier och filmer för offline tittande.
  • 4K och HDR på majoriteten av deras egna titlar.
  • Du kan få tips på liknande titlar.
  • 1 gratis sub varje månad på deras live-plattform Twitch.

  • Många filmtitlar är uppenbara utfyllnad. Rent skräp.
  • Mycket av de lite mer udda titlarna saknar Svensk text.
  • Barnavdelningen saknar mycket av innehållet svenskt tal/text.

Tillgänglighet och användarvänlighet

Tillgänglighet: Appen finns i nästan allt som kan ha appar. I webbläsare, Android, IOS, Playstation 4, Chromecast funkar vid vanligt streamande men inte på nedladdat innehåll i offlineläge.
Användarvänlighet: Det finns möjlighet att ha flera användare på sidan. De tillåter tre olika tittare samtidigt.  De har barnläge men tyvärr är det inte mycket som finns på Svenska bland barnutbudet. Du kan få tips på liknande titlar och de har en inbyggt tjänst ”x-ray” som lyfter in IMDB information så du snabb kan kolla upp den där skådisen du kände igen.

Teknisk kvalitet på sajten

För drygt ett år sedan hade de mycket problem som de tack och lov löst. Jag tycker allt flyter på riktigt bra på mina plattformar trots att jag sitter med 4G uppkoppling. Att se på Jack Ryan på hemmabion med både 4K och HDR var en ren fröjd. 4K och HDR erbjuds på majoriteten av deras egna produktioner och det är 99% just deras produktioner man tittar på.

Är Amazon Prime värt pengarna?

Ja, absolut.  Detta är en plattform som erbjuder extremt välproducerade serier på ett plattform som är tillgängligt på nästintill alla apparater som kan visa streamat. De snålar inte utan ger oss 4K och HDR utan att behöva uppgradera till ett dyrare konto.

Är du spelnörd och hänger på Twitch (livesändningar av tv-spel) så får du två saker på köper.
1. En gratis sub varje månad. Något som kostar ca 54 kr annars. 
2. Möjligheten att titta på Primes utbud live på Twitch med dina följare.
Läs mer här: http://filmfenix.se/twitch-videoparty-live/

Här kommer ett riktigt stort plus med Prime Video. Priset. 
Nästan halva priset jämfört med andra plattformar. 6 euro/mån (62.50kr). Självklart får man en gratis provperiod och man kan säga upp tjänsten när man vill. 

Nästa recension av streamingtjänster kommer på lördag, då ska vi titta på Netflix!

Läs gärna även våra recensioner av:
HBO Nordic >>
C More >>

Vilken tjänst är bäst i test? Utbudet av streamingtjänster i Sverige växer för varje år. Och med anledning av att Disney+ lanserar sin tjänst i Sverige den 15 september, tänkte vi recensera de största streamingsajterna, och självklart även Disney+. Vi kommer framförallt kolla på de olika tjänsternas utbud av serier och filmer, teknisk kvalitet och pris. Idag kommer vi recensera Amazon Prime. Utbud av serier och filmer Prime Video har både film och serier men på filmsidan är det mesta gammalt och utfyllt med udda titlar.  Försöker jag på filmsidans överblick se något som gått på bio de senaste 8åren…

Review Overview

Betyg

80

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.