Everything sucks!

Netflix fortsätter leverera mängder av egna produktioner, och en av de senaste tar oss tillbaka till det ljuva 90-talet.

I 10 avsnitt får vi följa Luke och hans vänner i high school där de joinar AV-klubben. Efter en incident mot skolans aula så beslutar sig Luke att slå ihop AV-klubben med deras bistra fiender i Drama-klubben för att göra en långfilm, eftersom att de inte kan sätta upp deras scenföreställning. Samtidigt så blir Luke kär i en tjej, som är osäker på hennes sexuella läggning. Inte nog med att det är rektorns dotter som Luke blir kär i, hans mamma börjar så småningom att dejta rektorn då båda har förlorat sina partners tidigare. Alla blir kär i alla och intrigerna tätnar.

I text kanske det inte låter som en jättebra serie, men det är en bra serie. Jag hade väntat mig mycket humor och en del trams, då den listas som komedi, men detta är en dramaserie som tar upp vanliga problem för ungdomar under 90-talet. Visst finns det några småroliga sekvenser, men det är dramat som tar över helt och hållet. Till en början blev jag rätt besviken på avsaknaden av humor, fast det gick snabbt över. Man dras in i karaktärernas liv och känner verkligen med dem.

Det är korta avsnitt på 23 minuter, men de lyckas få till en bra historia för varje avsnitt och behöver händelsen gå vidare till nästa så lämnas tittaren ofta med en cliffhanger. Jag som är 90-tals nostalgiker ut i fingerspetsarna hade hoppats på en nostalgitripp likt Stranger Things, men det enda som ger nostalgitrippar är kläderna och frisyrerna. Ibland ser man ett kassettband och VHSband, men inget som ger någon speciell känsla. Kan visserligen bero på att det är rätt nära i tiden i jämförelse med Stranger Things.

De unga, oerfarna skådespelarna gör det riktigt bra. Ibland är dialogen väldigt awkward och levereras på samma sätt, men det är på något sätt förlåtande. Serien har även ett riktigt skönt soundtrack med bland annat Ace of Base, Spin Doctors, Oasis och The Cardigans. Där finns det lite nostalgi att suga åt sig. Som jag har nämnt i en krönika tidigare så har jag svårt att kolla serier då tiden inte räcker till, men tack vare att avsnitten är runt 23 minuter lång och är bara tio stycken så går det ganska snabbt att se igenom hela serien. Sammanfattningsvis så är det en helt okej serie som är värd att se. Sista avsnittet lämnar en cliffhanger som bäddar för en säsong två, vilket jag hoppas kommer i sinom tid.

Netflix fortsätter leverera mängder av egna produktioner, och en av de senaste tar oss tillbaka till det ljuva 90-talet. I 10 avsnitt får vi följa Luke och hans vänner i high school där de joinar AV-klubben. Efter en incident mot skolans aula så beslutar sig Luke att slå ihop AV-klubben med deras bistra fiender i Drama-klubben för att göra en långfilm, eftersom att de inte kan sätta upp deras scenföreställning. Samtidigt så blir Luke kär i en tjej, som är osäker på hennes sexuella läggning. Inte nog med att det är rektorns dotter som Luke blir kär i, hans mamma…

Review Overview

Betyg

60

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.