Earthquake Bird

Earthquake Bird hade premiär på Netflix igår. Innan dess hade den världspremiär på BFI London Film Festival den 10 oktober och har sedan dess visats i begränsad upplaga på utvalda biografer innan streamingpremiären på Netlix. Filmen är regisserad av Wash Westmoreland och är baserad på romanen med samma namn av Susanna Jones. I huvudrollerna ser vi Alicia Vikander, Riley Keough och Kiki Sukezane.

Filmen utspelar sig i Tokyo 1989 och handlar om Lucy (Alicia Vikander) som jobbar som översättare, hon pratar flytande japanska och har bott i Japan i många år. Lucy är en grå liten mus som gör allt för att inte synas, men det förändras när hon en dag möter fotografen Teiji, som hon blir väldigt förälskad i. I början av filmen får vi veta att Lucys vän Lily är försvunnen och förmodad död, hon blir hämtad till förhör av polisen. Därifrån utspelar sig mycket av filmen i tillbakablickar, där vi får veta mer om relationen mellan Lucy, Teiji och Lily. Vi får också en inblick i Lucys mörka förflutna och anledningen till att hon valt att bosätta sig i Japan.

Earthquake Bird är kategoriserad med genrerna crime, drama, och mystery, vilket väl stämmer ganska bra men jag hade nog velat ha kategorierna tvärtom. Då jag tycker att den framförallt är mystisk och ganska mörk, det är en annorlunda historia som sakta växer fram. Skådespeleriet av Alicia Vikander, Riley Keough och Kiki Sukezane är otroligt bra, även om det är svårt när man blandar japanska och amerikanska ibland. Fotot är bra och stundtals fantastiskt, storyn är lite osammanhängande emellanåt, något som kunde vävts ihop bättre, men överlag är det en intressant och annorlunda film.

Efter jag sett filmen blev jag nyfiken på att kolla vad den fått för recensioner. Och jag blev väldigt förvånad när jag upptäckte att i stort sett alla recensenter sågat filmen, ja, det var inte ens dåliga betyg, det var generellt bottenbetyg. Detta tyckte jag var konstigt och jag håller absolut inte med, därför valde jag att berätta vad jag tyckte om filmen. Som sagt vissa delar av filmen kunde absolut varit bättre men jag tycker att det är mycket som är intressant och jag tycker att det är en bra film.

Bilder © Netflix

Earthquake Bird hade premiär på Netflix igår. Innan dess hade den världspremiär på BFI London Film Festival den 10 oktober och har sedan dess visats i begränsad upplaga på utvalda biografer innan streamingpremiären på Netlix. Filmen är regisserad av Wash Westmoreland och är baserad på romanen med samma namn av Susanna Jones. I huvudrollerna ser vi Alicia Vikander, Riley Keough och Kiki Sukezane. Filmen utspelar sig i Tokyo 1989 och handlar om Lucy (Alicia Vikander) som jobbar som översättare, hon pratar flytande japanska och har bott i Japan i många år. Lucy är en grå liten mus som gör allt…

Review Overview

Betyg

71

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.