Disney Infinity: Marvel Super Heroes 2.0

disney-infinity-2-01Jag har spenderat ett par timmar tillsammans med Disney Infinity Marvel Super Heroes 2.0 inför den här recensionen. Men merparten av tiden har jag faktiskt inte spelat spelet. Istället har jag suttit och tittat på när målgruppen, mina barn (9 och 12 år) har spelat spelet och diskuterat vad de tycker. Denna recension är baserat på deras och mina intryck.

När Disney Infinity kom var det något som fick barnet inom mig att le. Plötsligt hade jag tillgång till en hel värld med Disney figurer och förutom att kunna spela äventyr hade jag möjligheten att via Toy Box skapa mina egna världar och gör helt unika saker. Så när 2.0 nu kommer och lägger till Marvel så var både jag och barnen väldigt exalterade. Det första jag märkte var att i lådan man får med så ingår denna gång bara ett äventyr till skillnad från det första spelet som hade tre. Denna gång är det The Avengers som slåss mot Loke på Manhattan. Tyvärr håller detta äventyr inte alls lika bra. Det är fokus på samma sak hela tiden, slåss mot våg efter våg av fiender. Och Manhattan känns inte alls lika livfullt som världarna i det första spelet, snarare tvärtom. Det är grått och trist, även på Playstation 4 som jag spelade på såg spelet inte alls ut som nästa generation utan ett trist och livlöst spel.disney-infinity-2-03Helt klart en besvikelse, lekfullheten som fanns i Disney Infinity är också borta. Det är betydligt mer allvarligt här och den känns lite som att Disney inte lyckats hitta balansen. Vi köpte även till Spider-Man äventyret och det var lite bättre. Baserat på tv-serien så fanns det mer humor och barnen hade roligare att spela det. Guardians of the Galaxy-äventyret var helt okej. Det kan bli bättre när de nya världarna kommer under vintern och våren och vi får lite mer Disney-figurer men just nu är själva äventyren en besvikelse jämfört med vad vi fick i första spelet. Karaktärerna har dock fått sig ett lyft, denna gång såg kan du köpa färdigheter varje gång en karaktär går upp en nivå och det finns en större poäng att spela mer med en karaktär. Färdigheterna finns även för de gamla karaktärerna från Disney Infinity som går att importera in i spelet. Det är ett välkommet lyft då det gör det lite roligare att spela när man kan låsa upp olika förmågor.

Även Toy Box finns med här och denna gång, om du spelar på nästa generation, är det betydligt större. För er som inte vet, är Toy Box precis vad det låter som: En stor låda med saker som du kan placera ut hur du vill och skapa dina alldeles egna världar. Denna gång så kan du också köpa de föremål du vill ha genom att samla pengar i spelet, istället för att få dem slumpvis varje gång din karaktär går upp en nivå. Det är mycket tacksamt då jag kan köpa det jag faktiskt vill ha. Disney har också gjort det lite lättare att skapa din egen värld och gjort en hel del av saker automatiserade om man så önskar. Det gör att snabbt kan komma igång och sedan lägga på allteftersom. Nytt denna gång är att man kan gå in i huset och bygga rum vilket ytterligare ökar variationen. Mina barn kan spendera timmar med att skapa en värld och sedan leka i den. För dem är det som att ha ett digitalt dockhus.disney-infinity-2-04

Det finns också två minispel, en Diablo-liknande klon och ett towerdefense-spel som ger förströelse för stunden, men inte var något vi spenderade särskilt mycket tid med. En annan nyhet är att eftersom det är Marvel, så kan olika hjältar vara med i varandras äventyr. Förra gången var du tvungen att ha karaktärer från Monsters University eller Pirates of the Caribbean för att kunna spela. Här kan Iron Man vara med i Guardians of the Galaxy eller Nova i The Avengers om man så önskar med egna unika uppdrag. Det ökar i varje fall anledningen till att köpa fler figurer.

Jag känner att även om Disney Infinity Marvel Super Heroes 2.0 vill mycket når det inte hela vägen. Det är trevligt att man kan spela två spelare direkt med startpaketet utan att köpa några figurer men bara ett äventyr som inte är särskilt bra drar ner betyget. Men som så oftast med denna typ av spel är det inte vad som du får i grundpaketet utan vad du kan köpa till som kommer att avgöra livslängden. Just nu känns det som att det finns stort potential men att utvecklaren Avalanche fortfarande letar efter att hitta rätt formula. Gillar dina barn Marvel så är kanske LEGO Marvel Super Heroes ett bättre alternativ just nu. Men med nya figurer och Toy Box har detta spel en stor potential att bli något riktigt bra. Men just nu blir det bara godkänt.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.