Disney+ blir med Star

Har ni precis som jag fått höra från familj och bekanta:- Disney+? Där finns väl bara tecknat för barn? Även om jag inte håller med kommer det iallafall mer content när ”Star” läggs till som en ny kategori på streamingtjänsten Disney+ den 23 februari.

Bildkälla: ©Disney

Disney+ växande utbud av TV-serier, filmer och originalproduktioner blir ännu större när Star lanseras med över 300 titlar. På torsdagsmorgonen höll Disneys nordiska ”country manager” Hans Van Rijn en digital pressträff där han presenterade Star och vad vi kan förvänta oss av den nya kategorin. Under den nya kategorin kommer vi kunna hitta filmer från Fox, som blev uppköpta av Disney under förra året. Men även tv-serier från underhållningsjättens kreativa studior, inklusive Disney Television Studios (20th Television och ABC Signature), FX Productions, 20th Century Studios, med flera. Utbudet kommer även att växa med nya originalproduktioner men även med klassiska titlar från bolagens gedigna katalog.

Med den nya ”mer vuxna” kategorin lanserar Disney även en mer gedigen föräldrakontroll. Det innebär i princip att ni kommer att kunna begränsa vad varje profil kan se på och lösenordskydda profiler med en pinkod.

Bildkälla: ©Disney

Utöver att Foxs filmkatalog blir mer tillgänglig ser jag framemot att kunna återbesöka favoriter som Lost och Family Guy. Men den nya serien Solar Opposites från skaparna av Rick & Morty är också intressant. Samt Big Sky från David E. Kelley. Vilka filmer och tv-serier ser ni framemot? Priset på Disney+ kommer att höjas till 89 kronor per månad, men om ni anslutit till tjänsten innan release får ni behålla gamla priset i sex månader.

Från och med den 23 februari kostar Disney+ 89 SEK per månad eller 890 SEK per år. Priser för befintliga abonnenter (före den 23 februari) gäller i sex månader och prisförändringen för månads- samt årsabonnemanget kommer att istället träda i kraft efter den 22 augusti 2021. För mer information besök

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.