Dirt 4

Jag viner fram genom det snötäckta, värmländska landskapet. Kör in i en snödriva så bakluckan flyger av. Ja, ska jag erkänna så var det ett tag sen jag körde ett rallyspel. Vilken tur då att Dirt 4 erbjuder flera olika spelarlägen, inklusive ett träningsläger.

Eftersom mina racing-skills inte är på topp så börjar jag med träningslägret. Där tränas det kurvor, skillnaden på bilarna, knep hur man enklast håller sig på banan. När jag känner mig redo så sätter jag igång med Karriär-läget. Sprint är den stil jag fastnar för, så jag kör vidare på det, och det går rätt bra. Till en början kör man med en hyrd bil, men man kan så småningom bygga upp sitt eget team, välja vilken/vilka bilar man vill ha, vad teamet ska ha för färg, mekaniker, cateringfirmor och sponsorer med mera.

Grafiken i Dirt 4 är okej, men inte top notch. Dammet yr och regnet faller ner på skärmen, men det känns ändå som att det saknas något som är svårt att sätta fingret på. Däremot så ser det ändå tillräckligt bra ut för att det ska gå att spela och ger ändå en bra upplevelse. Ljudet är något som stärker den nämnda upplevelsen. Gruset som slår mot underredet, regnet som faller, punkteringen på höger bakdäck. Kartläsaren som instruerar dig var och hur du ska svänga fungerar bra. Soundtracket fastnade jag för direkt. Det är riktigt bra, bland annat Malmö-baserade bandet Royal Republic. Det är en bra blandning av rock, electronica och R&B som passar riktigt bra in i rally-genren.

Det som gör mig mest besviken är multiplayer läget. Det går bara att spela online, så glöm split-screen med vänner i tv-soffan. Rallyspel är en genre som är jätteroligt att spela tillsammans med någon, och då menar jag tillsammans i samma rum, inte med någon på andra sidan jorden. Men i övrigt så är det ett rätt schysst spel. Man tröttnar dock rätt snabbt eftersom att det är ganska enformigt, framför allt om man väljer att köra karriär. Det finns visserligen andra saker att köra, så som time attack och köra runt och leka på träningsbanan och leka stuntman.

Dirt 4 är ett spel som man kan damma av lite då och då och spela någon turnering. Det är helt okej grafik, absolut, men något saknas. Musiken är utmärkt, ljudeffekterna är bra. Det som drar ner betyget rätt rejält är dessvärre multiplayer-funktionen. Jag önskar verkligen att det fanns split-screen till Dirt 4.

Jag viner fram genom det snötäckta, värmländska landskapet. Kör in i en snödriva så bakluckan flyger av. Ja, ska jag erkänna så var det ett tag sen jag körde ett rallyspel. Vilken tur då att Dirt 4 erbjuder flera olika spelarlägen, inklusive ett träningsläger. Eftersom mina racing-skills inte är på topp så börjar jag med träningslägret. Där tränas det kurvor, skillnaden på bilarna, knep hur man enklast håller sig på banan. När jag känner mig redo så sätter jag igång med Karriär-läget. Sprint är den stil jag fastnar för, så jag kör vidare på det, och det går rätt bra.…

Review Overview

Betyg

60

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.