Deadpool 2

Pratet kring att Deadpool skulle bli långfilm och barnförbjuden var blandad. Vissa var förväntansfulla, medan många trodde att den skulle floppa, då den största målgruppen för superhjältefilmer är äldre barn och tonåringar. Men som de flesta redan vet så är inte Deadpool en superhjälte. Han är en anti-hjälte. En riktigt grym sådan, och nu är han tillbaka.

Det har gått en tid sedan första filmen och Wade och Vanessa planerar att bilda en familj. Livet tar dock en snabb vändning och Wade, eller rättare sagt Deadpool, blir lärling hos X-men. Deras första uppdrag involverar den unge Russell, en ung mutant på ett misskött barnhem för likasinnade. Den unge mannen har mycket ilska inom sig och kräver hämnd på hemmet, där de blev misshandlade och experimenterade på. Där går det dock inte heller speciellt bra och både Russell och Deadpool blir förda till ”The Ice Box”, ett fängelse för mutanten. Hur kan det vara lönt tänker ni? Jo, det är nämligen så att varje fånge får ett speciellt halsband som tar bort deras superkrafter. I isboxen är de ingen. Wade känner smärta och blir genast dålig pga sin cancer. Just då stormar Cable in, filmens superskurk. Han är ute efter Russell som i framtiden kommer mörda Cable’s familj. Men Deadpool går inte med på det.

Jag hade väntat mig att den skulle vara lite halvdan och framtvingad för att göra fans nöjda, men jag hade fel. Precis som i föregångaren så är det humor på humor, klockrena referenser och brutala fightingscener. De sparar inte på krutet. För de som gillar Marvel-filmerna, men inte är speciellt insatt i hela deras universum så är Deadpool en bra smakbrytare för oss lite äldre fans. Det är vad jag menar längre upp i texten, att bolagen vågade låta Deadpool vara så brutalt störd som i serietidningarna och hålla på 15-årsgränsen var ett bra drag. Filmen Logan gjorde likadant och även den är riktigt bra. Nämnda film får sig såklart en känga, redan i inledningsscenen.

Fjärde-väggen-brytande, rödklädda Deadpool är rapp i käften och tar inget på allvar, men nu måste han börja ta saker och ting på allvar. Det är en mörkare och mer tragisk story än föregångaren, men som sagt så behåller den det bästa från första filmen. Den är dock lite mer sparsam på fjärde-väggen-brytningarna. Eller så är det något en inte tänker på där i biofåtöljen nu när Deadpool redan har presenterats och vetskapen om hans sätt att prata med publiken finns.

Filmen har en bra story som flyter på utan krimskrams. Ryan Reynolds är som klippt och skuren för den här rollen. Och apropå roll, så får vi även se svenske Bill Skarsgård i en liten, men mindre betydande roll som en i den nystartade gruppen X-Force. Naturligtvis återkommer Negasonic Teenage Warhead och Colossus för att försöka styra upp Wade’s liv och… Karriär? Men då Deadpool gör sig ovän med hans kompismutanter så får han lov att starta en egen grupp där bland annat Skarsgård ingår. Men det var en liten roll som sagt. Istället får vi möta Domino, vars superkraft är ren tur. Och det kommer hon långt med. De blir en bra duo och kollaborerar på ett bra sätt.

Filmen är dryga två timmar lång, men som tittare så hinner man aldrig tröttna. Det är alltid en perfekt dos våld, humor eller allvar som håller en kvar. Gillade ni första, så kommer ni garanterat gilla Deadpool 2 minst lika mycket. Jag tror nog till och med att jag gillar den mer än den första, men jag måste smälta in allt galenskap som jag har varit med om idag först och främst. Men glöm inte att sitta kvar till eftertexterna!

Filmen har premiär den 16:e Maj, med smygpremiär redan ikväll på vissa ställen

Pratet kring att Deadpool skulle bli långfilm och barnförbjuden var blandad. Vissa var förväntansfulla, medan många trodde att den skulle floppa, då den största målgruppen för superhjältefilmer är äldre barn och tonåringar. Men som de flesta redan vet så är inte Deadpool en superhjälte. Han är en anti-hjälte. En riktigt grym sådan, och nu är han tillbaka. Det har gått en tid sedan första filmen och Wade och Vanessa planerar att bilda en familj. Livet tar dock en snabb vändning och Wade, eller rättare sagt Deadpool, blir lärling hos X-men. Deras första uppdrag involverar den unge Russell, en ung mutant…

Review Overview

Betyg

80

About Fredrik Nyström

Fredrik Nyström
Hälsingepojk som blev skåning. Ser gärna en skitrolig komedi eller en sprängfylld actionrulle. Försöker lära mina två barn att uppskatta Disney och Pixar, utan framgång. "I don't need you to tell me how fucking good my coffee is, okay? I'm the one who buys it. I know how good it is."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com