Corsair Katar Pro Wireless

Är du på jakt efter en relativ enkel trådlös mus som inte väger alltför mycket men samtidigt fungerar bra både att dagligdags och när du spelar? Då kanske Katar Pro Wireless från Corsair kan vara ett alternativ för dig. Läs vidare för att se vad vi tyckte om den.

Katar Pro Wireless är vi första anblicken en rätt slätstruken mus, inte en massa knappar och LED utan mer intrycket av en arbetsmus med sin svarta design och sex knappar. Men allt eftersom jag testade den blev jag mer och mer överraskad. Den är lite mindre än andra möss jag testa men inte för liten den ligger bra i handen och det var lätt att komma åt alla knappar. Faktumet att den är trådlös gör också att det var enkelt och smidigt att hantera den när jag skulle spela. Allteftersom jag spelar med trådlösa möss gillar jag mer och mer känsla av att inte ha en sladd som skall hänga med hela tiden.

Med sina 96 gram är den också tillräckligt lätt för att enkelt kunna röra utan att det kändes konstigt. Detta trots att det använder sig av AA-batterier istället för ett inbyggt batteri. Detta är också något som jag är ett stort fan av. Många trådlösa möss jag testat har haft ett problem att de håller bara runt 24–36 timmar innan du måste ladda dem. Om du som jag sitter framför en dator hela dagen så blir det ganska ofta jag måste ladda då. Och antingen får du sluta spela eller koppla på en sladd för att fortsätta. Men här får du 135 timmar av kapacitet samtidigt som det är enkelt och smidigt att byta batteri. Och med ett eget uppladdningsbart så sparar du på miljön.

För att koppla upp den mot datorn använder du antingen bluetooth eller Corsairs egen slipstream teknologi. Denna skall minska latens mellan dator och mus. Och när jag testade nu upplevde jag att spela med Katar Pro Wireless kändes som att spela med en trådad mus, det gick riktigt fort och alla knapptryckningar fick otroligt snabb respons. Du har även DPI på upp till 10 000 och den går att styra via ett enkelt knapptryck. Du kan även via Corsairs program styra exakt vilken DPI du skall ha och vad knapparna skall göra.

Jag spelar mest FPS och strategispel men även en del MMO. Samtidigt har jag under mina år som spelare mest haft möss med sex knappar och det är vad jag är mest bekväm med. Katar Pro Wireless kanske kändes lite ”osexig” när man tog ur den ur kartongen men samtidigt i intensiva spelpass i Overwatch eller Elder Scrolls Online levererar den exakt det jag ville ha. Den låg bra i handen, svarade bra på mina kommandon och jag kände aldrig att jag spelade sämre för jag hade en trådlös mus.

Designen i övrigt är väldigt enkel också. Sidorna är lätt räfflade men har ingen ingjutning för tummen. Scrollhjulet är väldigt bra. Små steg och svarar väldigt bra när jag scrollade upp och ner. Samma sak med höger och vänster musknapp även om de lät betydligt mer än de möss jag haft tidigare. Jag störde mig inte så mycket på detta men min dotter som också spelar mycket tyckte att det irriterande att den lät så högt. Det finns också en liten LED-display precis mellan knapparna som talar viktig information beroende på vilken färg som lyser.

Katar Pro WIreless är lite som en bra bruksbil. Den är inte supersnygg att titta på, har inte massa extra funktioner. Men den gör sitt jobb och den gör det jobbet förbaskat bra. Vill du har en bra enkel mus kan du inte gå fel med Katar Pro Wireless.

Är du på jakt efter en relativ enkel trådlös mus som inte väger alltför mycket men samtidigt fungerar bra både att dagligdags och när du spelar? Då kanske Katar Pro Wireless från Corsair kan vara ett alternativ för dig. Läs vidare för att se vad vi tyckte om den. Katar Pro Wireless är vi första anblicken en rätt slätstruken mus, inte en massa knappar och LED utan mer intrycket av en arbetsmus med sin svarta design och sex knappar. Men allt eftersom jag testade den blev jag mer och mer överraskad. Den är lite mindre än andra möss jag testa…

Review Overview

Betyg

70

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.