Cop Car

copcar1

Två unga pojkar på vandring hemifrån över vidsträckt åkermark på vischan i Colorado – en tillsynes övergiven polisbil mitt ute i ingenstans – och en något stressad ägare i form av Kevin Bacon, det är Cop Car.

Hur långt kan två småpojkar ta sig i en stulen polisbil om förutsättningarna är de bästa (eller sämsta beroende på hur man ser det)? Längre än man kanske kan tänka sig. Att det ligger skjutvapen i baksätet gör inte resan mindre vansklig.

Cop Car är en stabil och relativt spännande indie-thriller, där ett oskyldigt pojkstreck snabbt eskalerar till något som riskerar få mycket allvarligare konsekvenser. Tyvärr väljer manusförfattaren tillika regissören Jon Watts att gestalta de två unga pojkarna som i det närmaste helt osympatiska och lite väl naiva för att inte säga dumdristiga, vilket gör att jag har svårt bli riktigt investerad i deras öde. Cop Car lyckas dock med det inte helt enkla konststycket att med små medel hålla spänningen vid liv genom hela filmen.

Två unga pojkar på vandring hemifrån över vidsträckt åkermark på vischan i Colorado – en tillsynes övergiven polisbil mitt ute i ingenstans – och en något stressad ägare i form av Kevin Bacon, det är Cop Car. Hur långt kan två småpojkar ta sig i en stulen polisbil om förutsättningarna är de bästa (eller sämsta beroende på hur man ser det)? Längre än man kanske kan tänka sig. Att det ligger skjutvapen i baksätet gör inte resan mindre vansklig. Cop Car är en stabil och relativt spännande indie-thriller, där ett oskyldigt pojkstreck snabbt eskalerar till något som riskerar få mycket…

Review Overview

Betyg

60

About Erik Larsson

Hinner allt mer sällan hitta tid att se och skriva om film i den omfattning jag önskar, därför är jag numera ofta extremt selektiv i mina val av filmer, klämmer dock in en och annan mainstream-film för att inte helt tappa kontakten med vad som är aktuellt. Är en av grundarna till Filmfenix och driver även filmpoden Film(sökarna).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.