Colin Trevorrows ratade STAR WARS 9 manus – blir animerat!

Någon har gjort oss alla en tjänst och 3D animerat Colin Trevorrows övergivna manus för Star Wars 9.

Jurassic World regissören Colin Trevorrow valdes ursprungligen ut för att skriva och regissera Star Wars : Episode IX. Men efter att han skickade in sitt manus valde Lucasfilm att ta bort honom från projektet och ersätta honom med The Force Awakens regissören JJ Abrams. (Som då fick börja om med manuset från början) Resultatet blev då The Rise of Skywalker, en Star Wars film som lyckats dela fans återigen och inte riktigt lyckades leverera det avslut fans önskat för en galax långt, långt borta.

För ett par månader sedan så läckte Trevorrows manus av Episode 9 ut på nätet tillsammans med en hel del konceptskisser . Och vissa tror att den här versionen av Episode 9 hade blivit mycket bättre än det vi fick se. För den som är intresserad finns Trevorrows manus bara ett par knapptryck bort att hitta på Google.

Även om vi aldrig kommer att få se Trevorrows manus (som kallades Duel of the Fates) bli verklighet på film så tog några fans saken i egna händer. Den har animerat en kortfilm som väcker liv i Duel of the Fates och går igenom handlingen i grova drag. Alltid fascinerande att få ta del av vad som kunde ha blivit till i drömfabriken Hollywood.

Den riktigt snyggt animerade kortfilmen kommer från den fantastiska YouTube-kanalen Mr. Sunday Movies. Filmen är baserad på det vi vet om Trevorrows manus samt de konceptskisser som släppts. Skisserna ger en känsla för hur filmen skulle sett ut, tillsammans med Reys (riktigt coola) kostym som påminner en hel del om Lukes klädsel i Return of the Jedi, och om inte det vore nog så skulle hon haft en stavliknande lightsaber. Duel of the Fates är mer en direkt uppföljare till The Last Jedi och byggde vidare på det vi fick se där.

Bild från Mr. Sunday Movies

The Rise of Skywalker tjänade ihop mer än 1 miljard dollar världen över och kan betraktas som en ekonomisk vinst för Star Wars-franchisen. Men det lämnar just Lucasfilm lite i ett ingenmansland när det gäller framtiden för serien, nu när de valt att flytta bort fokus från Skywalker-familjen.

Bild från Mr. Sunday Movies

Medan The Rise of Skywalker kan ha lämnat många fans besvikna, belyser den här animerade kortfilmen även problem som Duel of the Fates manuset hade. Det betyder inte att manuset inte skulle ha förbättrats och skrivits om flera gånger om Trevorrow stannar kvar på projektet, men den här versionen är allt vi har att utgå ifrån. Det två tydligaste bitarna som skiljer är att Emperor Palpatine inte var med som huvudskurk och Rose fick en betydligt viktigare roll än den vi fick se.

Vi kan vara säkra på att Disney ALDRIG skulle filmatisera det här manuset, men kortfilmen visar i alla fall att vi inte alltid behöver levande skådespelare för att kunna njuta av något.

About Rasmus Tirzitis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.