Cat Quest 2

Ett äventyr för alla i familjen…

Cat Quest 2 är ett action-RPG i en öppen värld. Du rör dig över stora kartor och kan plocka upp uppdrag och utforska grottor. Skall man jämföra med ett mer känt spel så skulle jag säga att det är ett barnvänligt Diablo.

Cat Quest 1 var faktiskt ett av de första spelen jag köpte till mitt ps4 förra julen och jag hade det ganska trevligt med det. Så att prova det nya var självklart.

Hundarna och katternas riken.

Det finns två skillnader mellan första och andra spelet.
En liten ändring är att hundar nu också fått en större plats i spelet.
Den stora ändringen är att du i första spelet var en ensam katt. I det nya spelar du i ett lag med både en hund och en katt. Du kan närsomhelst byta mellan karaktärerna för att anpassa striderna efter behov.

Eftersom du spelar i ett lag så finns nu också möjligheten att en av karaktärerna spelas av en vän i soffan bredvid. Vilket är ett stort plus att fler i familjen kan vara delaktiga.

Sidouppdragen är valfria

För er som inte känner till denna typ av spel så kan jag berätta lite mer.
Först har vi en stor karta som man kan röra sig fritt på. Ja nästan.
Ibland krävs det att du gör något uppdrag/utmaning innan du får komma förbi ett hinder. Olika områden på kartorna är också svårare och kräver att du levlat upp din karaktär så den är starkare.

Du har en huvudstory som du följer, men längst med den hittar du massvis med mindre uppdrag att göra. Dem är såklart valfria men du behöver levla upp och du hittar också nya vapen och uppgraderingar. Så jag har personligen tagit mig an de flesta.

En av många grottor..

Förutom uppdragen hittar ni grottor. Grottorna är relativt små och bjuder på några fiender och ibland enklare problemlösningar. När man rensat grottan från fiender finns det en kista att låsa upp med antingen ett nytt vapen eller en uppgradering till ett befintligt. För den som gillar att utforska finns det många grottor och några av dem har även hemliga gångar och kistor att hitta.

Kistor i guld är extra värdefulla, men kräver en nyckel som är svår att hitta.

Allteftersom du hittar nya saker väljer du själv vad du vill ha på vilken karaktär. Jag valde att spela en med svärd och en med trollstav då vissa fiender är extra svaga mot det ena eller andra. Så snabbt och lätt kunde man byta mellan karaktärerna istället för att pausa och bygga om sin karaktär.

Förutom svärd, stavar, rustningar och hattar så kan man välja två magiska förmågor per karaktär. Det finns defensiv magi såsom sköld och påfyllnad av liv. Sedan finns det mer explosiva attacker. Så man kan anpassa det efter den spelstil man själv vill.

Svärd eller magisk stav ? Välj själv vad du vill använda.

Spelet är väldigt familjevänligt med korta och söta dialoger. Spelet är sprängfyllt med ”pappaskämt” och referenser till både ny och klassisk kultur. Det tråkiga idag är att det inte finns svensk text att välja. Så det tappar de yngsta i våra hem.

Jag skulle önskat lite mer tyngd på huvudstoryn. I alla fall till en början så man har ett lite större driv till att börja utforska. Som de gjorde i första spelet.

Annars är det ett spel som är väldigt mysigt att plocka upp och spela när man behöver varva ner i vardagen. Det erbjuder ca 8-10 timmar speltid och spelet kostar lite över en HUNDring. Knappast någon KATTAstrof för ekonomin.

Gissar på att det är en klassisk bondkatt 😉
Ett äventyr för alla i familjen... Cat Quest 2 är ett action-RPG i en öppen värld. Du rör dig över stora kartor och kan plocka upp uppdrag och utforska grottor. Skall man jämföra med ett mer känt spel så skulle jag säga att det är ett barnvänligt Diablo. Cat Quest 1 var faktiskt ett av de första spelen jag köpte till mitt ps4 förra julen och jag hade det ganska trevligt med det. Så att prova det nya var självklart. Hundarna och katternas riken. Det finns två skillnader mellan första och andra spelet. En liten ändring är att hundar nu…

Review Overview

Betyg

70

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.