Call of Duty: Vanguard

Snön var lerig och den vita färgen syntes knappt, menyn för att välja vapen kommer upp och eftersom jag bara var level 1 så kunde jag välja mellan 3 förbestämda klasser. Beväpnad med en STG assault rifle sprang jag igenom den snöiga skogen i hopp om att träffa på motståndare att dräpa och tankarna flödade, kommer det här och vara en bra första match? Hur kommer vapnen och skilja sig från dom andra spelen? Kommer det finnas sweatlords som redan rankat till prestige och blandar in sina löjliga hoppskutt medan dom avfyrar sina vapen? Jag närmade mig en byggnad som såg ut att vara någon slags kyrktorn som jag genast sprang till. På bottenvåningen såg jag två fiender springa runt och jag började att skjuta mot dom och dom föll livlösa till marken på mindre en sekunden. Stegen till själva tornet var alldeles intill mig och när jag klättrade upp så hade jag översyn över hela banan. Vänner som fiender sprang och sköt och stormade upp ett krig vars upplevelse länge skulle spelas upp i min hjärna, min enda tanke var bara ”Synd att jag inte hade en sniper just nu”.

Call of Duty-serien är något som aldrig kommer att sluta förvåna. Ena stunden strider du i andra världskriget och andra stunden strider du i Mellanöstern för att sedan springa runt med jetpacks i framtiden ju mer tiden går och fler Call of Duty spel kommer ut. Men på senaste så har det gått tillbaka i tiden. För några veckor sen så var det Call of Duty Cold war som många spelade och nu är Vanguard äntligen här. Vanguard var inte alls så som jag hade tänkt mig och jag blev väldigt förvånad över upplägget. Andra världskriget som jag förövrigt älskar och finner väldigt intressant.

Något som tyvärr blev sämre med tiden var berättelserna i kampanjen. Dom bra berättelserna slutade att vara fängslande från första Modern Warfare till efter Black Ops 2. Något som senare blev bra igen när Modern Warfare-remake släpptes och efter det så var Cold War också med på plus-listan med sin kampanj. Detektivarbetet som man kunde göra för att låsa upp bonusuppdrag som i sin tur skulle låsa upp trophies var extremt underhållande, man satt med ett block och penna och skrev ner information, siffror och stödord för att sedan göra sitt drag i spelet. Man kände nästan sig som en riktig detektiv och detta hade jag aldrig sett i Call of Duty förut. När jag startade Vanguard så hamnade jag automatiskt i träningsuppdraget för att lära sig kontrollerna om man inte är bekant med styrningen i Call of Duty. Träningsbanan kändes coolt att spela igenom, man sprang på ett tåg som gav dig och ditt team snålskjuts till ert mål, coolt…men inte så märkvärdigt. Jag började småtröttna och blev lite besviken, men bestämde mig för att ge det en chans och spela lite till. Genast blev det suveränt och jag kan redan nu säga att den här kampanjen är den bästa kampanjen jag någonsin spelat i något skjutspel, något som jag garanterat lär spela igenom snart igen. Det första jag tänkte när jag spelade den första riktiga banan var ”Band of brothers, d-day”. Jag är glad att dom tagit bort en stor del av dom stora vågor fiender som alltid kom och ens mål var att eliminera och överleva för att senare upprepa igen. Nu har dom verkligen lyckats att skapa känslan man vill åt i krigsspel, rädslan av att vara själv i fiende territorium och kunna smyga runt försiktigt för att inte dra till sig uppmärksamhet. Samt att när du plockar på dig ammunition så får man inte fullt i förrådet som på dom andra, nu plockar du upp ett magasin per kropp, realistiskt och underbart.

I kampanjen så är du inte direkt endast en karaktär som du ska plöja igenom med, du styr ett helt team och du får lära dig deras unika och fängslande bakgrunder i form av uppdrag i dåtiden. Min personliga favorit var Polina, en rysk kvinna fylld av hämnd efter att nazisterna avrättade hennes pappa och i och med att hon är en extremt duktig krypskytt så dröjde det inte länge förrän hennes alias fyllde tyskarnas tankar med rädsla, The Nightingale. Kampanjen är full av spänning och man är med om saker som skulle kunna bygga upp en bra action film, för det var så det kändes att spela det. Filmsekvenserna är extremt välgjorda och fulla av spänning. Något som jag fann lite smålustigt var att ett av SS-befälen var Merry i Sagan om ringen. Och han får man se mycket av eftersom det är han som triggar din grupps bakgrunder i form av intervjuer vilket jag tyckte var väldigt kreativt. Om du gillar andra världskriget och njuter av tv-serier som ”Band of brother” så är detta det perfekta spelet för dig, du har mitt ord på att du inte kommer att bli besviken.

Dåligt rykte har drabbat multiplayer. Folk som säger att det är extremt dåligt och obalanserat och att vissa som har råd och köpa vapen i spelet för riktiga pengar får övertaget och såna saker. Jag upplevde inte detta, faktum är att jag tycker att Vanguard är den mest balanserade Call of Duty som jag spelat och det har jag sagt till alla. Den som skjuter först dör. Man dör extremt snabbt och nu kan man inte klaga på att folk tål flera skott innan dom faller döda. Inga sweatlords som hoppar och skjuter dig i luften eftersom detta är riskabelt och göra nu på grund av hur lite man tål. Det är även folk som säger att vapnet STG och MP40 är övermäktiga osv, det är inte sant, själv kör jag med allt annat och det sänker folk lika snabbt, balansen har dom lyckats få till bra för att vara så tidigt i Vanguard. Det negativa däremot kan jag säga är själva spawnen som jag själv har upplevt kan vara lite lömskt när du spawnar med ryggen vänt mot fiender i din närhet. Spelet har kraschat ett antal gånger vilket jag tyckt har varit extremt störande men om man har lite förståelse så kan man tänka på att servrarna kom upp precis och felen kommer att rättas sakta men säkert ju mer tiden går. Nu har man inte olika lag som i dom senaste spelen i serien där du får välja en karaktär i varje lag vilket gör det lättare att identifiera fiender, nu kan du bara välja en karaktär som ska vara till båda lagen, det kan bli lite förvirrande när du ser någon som har samma karaktär som du själv har och enda skillnaden är att den personen är en fiende. Det kan även lagga något så extremt ibland men jag kan gissa på att det har och göra med spelaraktiviteten i servrarna, tålamod…detta kommer som sagt att fixas inom en snar framtid, det gör det alltid.

Bortsett från dom negativa sakerna jag kommenterat om så är multiplayer extremt underhållande och man kan inte beskriva det på ett bättre sätt än såhär: Om du tar Call of Duty och Battlefield och blandar dom i en mixer så får du Vanguard. Man har aldrig kunnat förstöra strukturer i Call of Duty som på Battlefield, nu kan man det. Det är större lag på större banor och det påminner jättemycket om Battlefield, jag tror inte att jag kan förklara det på ett bättre sätt om hur mycket det kan påminna ibland om Battlefield. Soundtracket episkt som vanligt och noggrann valt till olika punkter i spelet för att skruva upp känslan av mäktighet när man spelar. Spelets spelplan är länder påverkade under andra världskriget vilket gör att man inte kan säga att det är enformigt. Alla karaktärer tar med en på en resa in i deras förflutna som utspelade sig på olika zoner i världen när kriget var igång, alla med en unik berättelse att sätta i display.

Detta spel ger jag 5 stjärnor utan att tänka om. Jag anser att det är det betyget den förtjänar och jag kan knappt hålla mig tills dom börjar uppdatera fixar och säsongerna börjar komma ut. Framtiden ser ljus ut för Call of Duty

взять займ 18 лет на карту
Snön var lerig och den vita färgen syntes knappt, menyn för att välja vapen kommer upp och eftersom jag bara var level 1 så kunde jag välja mellan 3 förbestämda klasser. Beväpnad med en STG assault rifle sprang jag igenom den snöiga skogen i hopp om att träffa på motståndare att dräpa och tankarna flödade, kommer det här och vara en bra första match? Hur kommer vapnen och skilja sig från dom andra spelen? Kommer det finnas sweatlords som redan rankat till prestige och blandar in sina löjliga hoppskutt medan dom avfyrar sina vapen? Jag närmade mig en byggnad som…

Review Overview

Betyg

100

About Ernesto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.