Call of Duty: Modern Warfare – Warzone

Modern Warfares Battle Royale

I början av mars släppte COD sitt nya läge Warzone. Helt gratis även för de som inte äger huvudspelet. Detta är en ordentlig uppdatering mot Blackout och höjer insatserna rejält mot de andra Battle Royalespelen.

Gulag 1 vs 1 – Där andra chansen finns att komma tillbaka in i spelet

Warzone blir det största spelet sett till antal spelare.
De höjer ribban rejält till 150 spelare från start.
Inte nog med det. Första gången du dör i spelet så blir du tillfångatagen och kastad i fängelse. I fängelset blir du sedan satt i en 1 mot 1 strid.

Vinner du den striden får du komma tillbaka till vanliga matchen igen.  Det gör att man kan räkna med uppåt 220 spelare som måste besegras innan vinsten är säkrad. Inte nog med det kan dina lagkamrater köpa ut döda spelare hur många gånger som helst. Så länge de har pengar.

Gigantisk karta

När jag börjar spela så känner jag att kartan är extremt stor. De säger själva att den är ca 4ggr så stor som Blackout kartan. Jämförelser på nätet menar också att den är nästan dubbelt så stor som Fortnite men bara hälften så stor som PUBGs Sanhok.  Kan inte bekräfta att så är fallet men det känns som en rimlig jämförelse.

Här är jag på jakt efter en spelare jag har bountykontrakt på.

Det finns tre typer av kontrakt som man kan hitta under matchen. Det är inget man måste göra men kan ibland vara lika bra att aktivera då de ofta ligger ”på väg” när ni rör er.

Bounty: Ni har 2.5 min att hitta en annan motspelare som syns på radarn och döda honom. Han och hans lag vet om att de är jagade och kan på en mätare se om de som jagar dem är nära. Pengar finns om ni lyckas.

Scavanger: På kartan dyker det upp en låda ni skall ta er till och öppna. När en är öppnad så dyker en andra upp. När ni öppnat alla tre får ni förutom pengar även skyddsmasker till hela laget.

Recon:  Ta er till en markerat plats och håll den skyddad i en minut. När ni når platsen skjuts en nödraket upp och halva kartan kan se vart ni är.  Förutom pengar får ni även se vart nästa cirkel på kartan hamnar. Gör ni flera i rad så kan ni se sista cirkeln tidigt i spelet och planera spelet efter det.

I huvudmenyn kan jag se över mina egna loadouts som går att köpa ut i spelet.

Warzone har något jag inte sett i något BR spel ännu. Ett ekonomiskt system. Samtidigt som du springer runt och letar efter vapen kan du hitta pengar. Dessa pengar är viktigare än vad man tror.

Om din medspelare förlorar i fängelset eller dött mer än en gång. Så kan du för ynka 4500 köpa ut spelaren igen. Du kan även köpa en Loadout till laget. Det är en låda där varje spelare kan välja mellan 10 st olika förvalda Loadouts. Ja det finns allt möjligt från vapen, granater, sensorer och perks.  Du kan även köpa Ammunitionslådor, självåterupplivning, UAVs, flygattacker och en hel del annat gott.

Det finns flera köpstationer utplacerade på kartan. Akta er, dem kan vara bevakade.

Något jag tycker de gjort rätt denna gången är just att göra spelet gratis och det är crossplay. Crossplay innebär att PC spelare kan spela tillsammans med Xbox och Playstationspelare.

För det som hände med Blackout var att när APEX släpptes så dog spelet ut på en vecka för oss på PC. Det lär inte hända denna gången då den stora COD marknaden finns på konsolerna. Extra plus att de har direktstöd för mus och tangentbord även på konsolerna.

Warzone är gratis och finns på PC, Xbox och Playstation

COD har absolut lyckats med ett Battle Royale som ger lite nytt på marknaden. Det är kul och beroendeframkallande men samtidigt väldigt oförlåtande i striderna. Mitt tips för alla som är nya i spelet är att spela någon timme för att uppleva lite själv.

Sedan spenderar du en halvtimme på att kolla tips och tricks på youtube. För det finns så mycket att lära sig som ger en en fördel i spelet. Allt från ekonomin, cirklar, skyddsmasker, perks till att spraya sina motståndare i fängelset i glada färger.

ACTION!
Modern Warfares Battle Royale I början av mars släppte COD sitt nya läge Warzone. Helt gratis även för de som inte äger huvudspelet. Detta är en ordentlig uppdatering mot Blackout och höjer insatserna rejält mot de andra Battle Royalespelen. Gulag 1 vs 1 - Där andra chansen finns att komma tillbaka in i spelet Warzone blir det största spelet sett till antal spelare. De höjer ribban rejält till 150 spelare från start.Inte nog med det. Första gången du dör i spelet så blir du tillfångatagen och kastad i fängelse. I fängelset blir du sedan satt i en 1 mot 1…

Review Overview

Betyg

70

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.