Call of Duty: Modern Warfare 2 remastered

Idag är Call of Duty en av de viktigaste franchisen som Activision har. Men så har det inte alltid varit. Låt oss gå tillbaka till 2009. Två år tidigare hade Call of Duty: Modern Warfare släppts och revolutionerat genren. Med sin 7 miljoner sålda exemplar på ett år var det en monsterhit och förväntningarna på uppföljaren var högt uppskruvade. Spola fram till E3 2009 och vi fick detta

Jag kan inte ha varit den ende kände att Infinity Ward hade tagit ett bra spel och höjt det ytterligare. Och nu är det 2020 och vi får lite oväntat en remaster av kampanjen till dagens konsoler. Perfekt att sätta sig ner i dessa tider och spela. Så jag slog mig ner i soffan för att uppleva den bästa kampanjen Call of Duty har gett oss.

Det går alltid att diskutera vad som är ”bäst”. Jag vet att många älskar den första Modern Warfare-kampanjen för den tog genren framåt. Eller Black Ops som helt klart har den mest galnaste kampanjen Call of Duty har gett oss. Men för mig är det Modern Warfare 2. Det börjar svettigt med en bana mitt inne i Irak där vi åker mellan hus på smala gator och slåss inne i hus. Sedan kommer Cliffhanger där du infiltrerar en bas i norra Ryssland. Och efter det käftsmällen No Russian. Kontroversiell när den kom, det går att hoppa över den om du så önskar men för mig är det här som Modern Warfare 2 står ut och tar steget. Det råder ingen tvekan om att du rör dig med synnerligen hänsynslösa personer som inte tvekar att göra vad som helst för vad de tror på. Och 11 år senare är det lika omskakande som första gången. Ett modig beslut men det gör kampanjen bättre.

Direkt efter det kommer den värsta/sämsta banan i Takedown där du springer i favellan och försöker finna en person. Den visar de sämsta sidorna med Call of Dutys kampanjer på högsta svårighetsgraden. Fienderna kommer från alla håll och kanter och det är ibland omöjligt att veta hur du dog. Bara att du gjorde det och kommer göra det igen och igen tills du hittar en väg. Modern Warfare 2 är lite bättre än Modern Warfare och straffar inte spelaren lika hårt men det finns gott om chokeholds där du dör 10,15,20 gånger innan du hittar en väg förbi fienden. Oftast är ditt eget fel men Call of Duty envisas med att ibland spawna fiender på ställen där de inte har varit förut och du går rakt in en. Tålamod och röra sig långsamt är vägen framåt, alltid.

Men detta är små klagomål. Handlingen rör sig i rask takt framåt och när Ryssland anfaller USA får du uppleva både strider i Virginia och på oljeplattformar utanför Ryssland. Det är just detta, hur handlingen hoppar över hela världen i kampanjen och varje bana känns unik som gör spelet kul. Och det är aldrig en död minut. Det är full fart från första sekvensen till den sista. Dock är spelkontrollen lite gammal och det känns verkligen ibland som man spelar ett 11 år gammalt spel. Hade varit skoj om Activision slipat till denna också när man ändå var i farten. Nu känns det väldig mycket som ett arkadspel ibland med oprecisa kontroller.

Grafiken har fått sig ett rejält lyft och är riktigt snygg. Här märks det att Activision har lagt ner tid och pengar på att få det bra. Det flyter på bra på min PS4 och ser riktigt fint ut i HDR. Jag satte mig ner och såg på några videos när folk spelar igenom originalet för att jämföra och det är verkligen stor skillnad.

Är det värt ett köp? Ja det tycker jag. Det är bara kampanjen men det är tillräckligt bra för att vara värd pengarna. Och det är skönt att i dessa tider får en hederlig kampanj som är banor du skall ta dig igenom utan något mer.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.