Bröllop i Italien

Bröllop i Italien, en romantisk komedi av Susanne Bier – så säljs denna film. Särskilt rolig är den dock inte, snarare dramatisk. Jag tror absolut inte att jag tillhör filmens målgrupp så min recension kanske är lite orättvis.

2588053_520_293

Ida (Trine Dyrholm) har cancer och har gått igenom en tuff behandling. Hon har precis varit på sin sista läkarundersökning och hon har fått veta att hon med all sannolikhet är fri från cancern. Men belöningen blir att komma hem och finna sin man Leif (Kim Bodnia – Pusher, Bleeder) ha sex med en ung tjej på soffan och hennes värld rasar samman. Hon slänger ut Leif som är far till deras gemensamma barn, en son och dottern Astrid som snart ska gifta sig i Italien. Astrid och hennes blivande make Patrik är i Italien och har fullt upp att förbereda sitt bröllop men samtidigt smyger sig en osäkerhet in – är de verkligen redo för att gifta sig med varandra? Patriks far Philip (Pierce Brosnan – ett gäng Bondfilmer bland annat) är en framgångsrik affärsman som styr sina anställda hårt och är allt annat än vänlig. Han får dock ett gott öga till Ida och börjar visa sidor få sett tidigare.

23-brollop_i_italien-433

För mig var det uppenbart vad som skulle hända med filmens centralfigurer så snart de träffat varandra första gången och jag blev inte överraskad. Sedan är det mer oväntade saker som sker mellan andra under filmens gång men jag hade svårt att bry mig. Min sambo tyckte att filmen var riktigt bra så det är väl en smaksak. Visst var det småmysigt och så, men det fanns ingen tvist som intresserade mig och det blev för mig mest en transportsträcka till det förväntade slutet. Det är heller inte tillräckligt roligt för att förtjänas kallas en kärlekskomedi.

bit4

Skådespelarna gör helt okej ifrån sig. Det kändes lite underligt att se Pierce Brosnan bland en massa danska skådisar men han håller sig som tur är till engelska, då hans karaktär är en engelsman som arbetar i Danmark. Det var också kul att återse Kim Bodnia som även denna gång spelar en osympatisk person, men en som är osympatisk på ett helt annat sätt.

About Roney Lundell

Sthlmare vars puls ökar av Anea, Bladerunner, Caol Ila, Dahlström, England, Fotboll, Gudfadern, Hammarby, iPhone, Japan, KISS, LittleBritain, MontyPython, NewYork, OldBoy, PulpFiction, Qi, Resor, Susanna, ToyStory, USA, Värme, Whisky, X-men, YoungOnes, Zzzz, Åka, Älska, Öl

One comment

  1. Vad talar du om, Roney? Den var ju visst rolig. Paprika Steen t ex. För att inte tala om den unga tjejen som Kim Bodnia släpar med sig till bröllopet.
    Jag blev på gott humör av den. Överraskningen låg inte i vad som skulle hända utan hur det skulle gå till. Vad som skulle orsaka problem med giftermålet listade jag ut redan när brudgummen låg och solade. Hela grejen med att vilja göra sin pappa nöjd var ju lite patetisk. Men Bier presenterar lösningen på ett så jäkla lågmält och vardagligt, icke-sensationellt sätt att det blir överraskande ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.