Brawl in Cell Block 99

När jag först hörde talas om Brawl in cell block 99 så tänkte jag genast att jag vill se den. Vince Vaughn är inte min favoritskådis och han spelar alltid samma typ av karaktär i alla hans filmer, men här verkar det som att han spelar en allvarligare och seriösare roll. Nyfikenheten tog över, ska jag hissa eller dissa Vaughns mer seriösa sida?

Bradley Thomas är en man som har haft det tufft i livet, men tillsammans med sin fru och deras kommande barn så är det på väg att vända. Tills han får sparken från bilverkstaden han arbetar på. Desperat kontaktar han sin gamla arbetsgivare, knarkkungen Gil och börjar leverera droger. När Gils kommande samarbetspartner skickar Bradley och två hejdukar att hämta en laddning så går allting snett och Bradley hamnar i fängelse. Efter några dagar besöker en man honom och informerar att de har kidnappat hans fru. Bradley måste nu döda en annan fånge. Problemet är att den fången sitter på ett annat fängelse, i en speciell säkerhetsavdelning.

Vince Vaughn har visserligen gjort lite fler seriösa roller under sin karriär. Faktum är att han startade sin karriär med allvarliga roller, men sedan blev det bara trams. Här spelar han en rätt tragisk karaktär som har haft det tufft i livet, och kommer så småningom få det ännu tuffare. Sarkasmen som är Vaughns signum finns kvar till viss del, men är mer allvarligare och negativt betonad än vad jag är van att se/höra. Han gör det mycket bra.

Jag kan tycka att det är ganska svag story och den går lite för fort fram, trots sina 2 timmar långa speltid. Det kan visserligen vara något positivt också, för när jag tänker efter så får de med det väsentliga både före och under fängelsevistelsen. Sista delen av filmen är dock väldigt mycket samma sak. Och effekterna är rätt kass i dagens mått mätt, men något som man får reda på i extramaterialet är att det är meningen att det ska vara kassa effekter, då det är en homage till 70-talets Grindhouse era.

Allt som allt så är det en bra film med bra skådespelare, ljud, ljus och kamera ger rätt känsla, det som sänker betyget lite är manuset. Jag saknar även något mer motstånd från till exempel andra fångar i fängelset eller liknande, just för att det ska bli lite mer intriger. Men det är en petitess.

Vad tycker ni om Vince Vaughn? Ska han vara seriös eller oseriös?

När jag först hörde talas om Brawl in cell block 99 så tänkte jag genast att jag vill se den. Vince Vaughn är inte min favoritskådis och han spelar alltid samma typ av karaktär i alla hans filmer, men här verkar det som att han spelar en allvarligare och seriösare roll. Nyfikenheten tog över, ska jag hissa eller dissa Vaughns mer seriösa sida? Bradley Thomas är en man som har haft det tufft i livet, men tillsammans med sin fru och deras kommande barn så är det på väg att vända. Tills han får sparken från bilverkstaden han arbetar på.…

Review Overview

Betyg

60

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.