Borderlands 3

Borderlands® 3

Borderlands 3 är det fjärde spelet i serien. Tidigare spel i serien är:
Borderlands, Borderlands 2 & Borderlands: The Pre-Sequel. Det finns även en Telltale serie med Borderlands. Den är dock utanför deras egna spel.

Det har nu passerat 5 år sedan vi senast spelade Borderlands The Pre-Sequel och vips så dyker Borderlands 3 upp. Det ser precis ut som de tidigare spelen. Det verkar inte finnas något direkt nytt. Håller konceptet verkligen 10 år efter vi första gången fick uppleva Borderlands ?
Spelstudion 2K tvekade inte att skicka oss spelet så vi kunde ta oss en närmare titt.

Det hela börjar med…

Spelet börjar med en berättelse som ger en en inblick i Vaulthunters och delar av historien från de tidigare spelen, sedan kastas du in i en explosivt intro där du får se de fyra nya vaulthunters du kommer få välja mellan och deras förmågor.

De fyra nya vaulthunters.

Moze ”The Gunner” När Moze behöver backup så transformerar hon fram sin robot IRON BEAR fullmatad med vapen som hon styr säkert inifrån.
Amara ”The Siren” Är ett andeväsen, en siren. Hon använder sin magi för att antingen stanna upp fiender eller kasta dem in i strid.
FL4K ”The Beastmaster” lever för jakten tillsammans med hans jaktdjur.
Zane ”The Operative” Specialist på teknik och manipulation.

Claptrap – Slayer of the Destroyer.

När du valt vaulthunter så börjar spelet och vi möts av den älskade Claptrap. Det första jag kände var genuint att jag hade saknat den lilla smått irriterande men charmiga karaktären. Vi får ett litet enklare uppdrag för att lära oss kontrollerna och lite om hur det fungerar med våra vapen.

Kontrollerna är som tidigare med några små uppdateringar. Du kan nu springa och glida i ren Apex-stil. Det är nu även något lättare att klättra upp på byggnader och liknande. Någon som underlättar alla heta strider där man kan behöva fly för en kortare paus.

Håll hårt i huvudet för det finns många uppdrag att ha koll på.

När vi är klara med introduktionsuppdragen så är det precis som tidigare. Du har en huvudstory att köra och fullt med sidouppdrag att plocka med dig på vägen. Spelets huvudstory är troligtvis det längsta i serien. Ca 20-25 timmar klockar de flesta in på. Lägger du till lite sidouppdrag kan du räkna med 10 timmar till. Har du riktigt tråkigt och vill göra alla uppdrag i lugn och ro så får du räkna med ca 70 timmar.

Vill du dela med dig av din loot eller behålla den själv ?

Precis som i de tidigare spelen kan du välja att spela tillsammans med en vän i Co-Op läge. Du kan även spela med delad skärm på konsolerna. Dvs två personer i samma soffa och med samma tv. Om du spelar med en vän via internet får du innan välja hur looten skall delas upp. Antingen startar du läget att allt som släpps blir unikt för endast dig eller det klassiska läget där ni kommer överens om vem som plockar upp vad.

Placera ut poängen fritt mellan de tre träden.

I takt med att du spelar ökar din karaktär i level. För varje level får du poäng att placera ut i ett av tre olika egenskaps-träd. Precis som i de tidigare spelen. Det som är nytt denna gången är att du inte måste hålla dig till ett av de tre, utan du kan placera det lite hur du vill.

Oh, gratis är gott.

Innan var jag lite osäker på om ett nytt Borderlands 3 skulle hålla och några timmar in i spelet har jag svaret på den frågan.
Ja det gör det absolut !

Visst det är inga jättenyheter, man har slipat lite på detaljerna, slängt in mer sidouppdrag, massvis med mer vapen. De har dock ett klockrent recept från de tidigare spelen. Jag förväntar mig fullmatad action i galna strider, galna vapen, utforskning, påskägg och det är precis vad jag får. Allt är även toppat med en något udda humor som jag bara älskar.

Jag spelade spelet på Playstation 4 Pro, 4K HDR projektor och det är riktigt snyggt. Det är dock på vissa ställen det laggar till. Oftast när det är väldigt mycket som pågår t.ex. När jag kör ett fordon in i en strid mot två andra fordon i hög hastighet. Har även stött på något lagg i menyerna där man lägger ut sina poäng. Överlag har det dock inte vart några större problem.

Inför min betygsättning så vill jag ge det full pott för jag har riktigt kul och det är verkligen ett spel för mig personligen. Dock så tänker jag ge ett halvt poäng i avdrag för menylaggen, även om de inte är ofta så känns det udda att uppleva fördröjningar där.

Ytterligare ett halvt poäng får de i avdrag för att de fegar lite och kör på ett gammalt men beprövat recept. Det skadar inte att hitta något nytt att implementera. Det förväntas ofta idag. Mitt betyg landar då på 4 av 5.

Spelet finns på Playstation 4, Xbox One, Pc (Epic games)
Det är inget krav att tidigare spelat de andra spelen. Vill man finns det youtubevideos med lite historia från de tidigare spelen eller varför inte plocka upp ”The Handsome Collection” med de tidigare spelen och djupdyka ner i Borderlands.

Borderlands® 3 Borderlands 3 är det fjärde spelet i serien. Tidigare spel i serien är:Borderlands, Borderlands 2 & Borderlands: The Pre-Sequel. Det finns även en Telltale serie med Borderlands. Den är dock utanför deras egna spel. Det har nu passerat 5 år sedan vi senast spelade Borderlands The Pre-Sequel och vips så dyker Borderlands 3 upp. Det ser precis ut som de tidigare spelen. Det verkar inte finnas något direkt nytt. Håller konceptet verkligen 10 år efter vi första gången fick uppleva Borderlands ?Spelstudion 2K tvekade inte att skicka oss spelet så vi kunde ta oss en närmare titt. Det…

Review Overview

Betyg

80

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.