Borderlands 3 på nästa generation

Detta är inte en fullskalig recension av Borderlands 3, det finns redan två stycken här på Filmfenix, en för PS4 och en för PC. Detta är mer än titt på hur spelet ser ut på nästa generations hårdvara. Så äger du en kopia av Borderlands 3 på PS4 eller Xbox One så får du automatisk en uppgradera version av spelet att installera på din nya konsol.

Vad detta innebär är att du får en ny version av spelet som är utvecklad för att dra fördel av den nya hårdvara och leverera den bästa spelupplevelsen vi har fått av Borderlands 3 på konsol hittills. Så du får spelet i 4K med 60 FPS. Och det är helt klart en förbättring mot föregående version, kanske inte till en början men när jag satt ner och jämförde mellan konsolerna kunde jag helt klart se en skillnad. Och 60 FPS gör mycket för spel som detta som har snabb action där du många gånger är en hårsmån ifrån att dö. Det var kanske vad jag var mest imponerad över. Hur smidigt spelet ändå flyter på nya konsoler. Det var riktigt behagligt att se och spela.

Men det är inte allt. Eftersom den nya hårdvaran klarar av att ladda fortare så är laddningstiden rejält annorlunda. Inte det snabbaste spelet jag har laddat men helt klart en rejäl skillnad från tidigare konsoler. På runt 20 sekunder var jag inne och kunde spela. Och på tal om att spela om du har en vän över kan du nu också spela tillsammans i soffan för Borderlands 3 har numera split-screen. Det kanske var den trevligaste överraskningen för mig. Jag spelar en del spel tillsammans med mina tonåringar och att nu kunna spela ett spel som Borderlands 3 var ett välkommet tillskott.

Överlag så är Borderlands 3 uppgradering, nice to have men inte need to have. Det finns andra spel som jag skulle prioritera så här vid konsolsläpp men hittar du det på rea så tycker jag helt klart att det är värt ett köp.  

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.