Blair Witch VR

Blair Witch konverterat till VR för Quest.

Nyligen köpte jag mig ett Quest 2, det nya VR headsetet.  Helt plötsligt blir man tilldelad VR spel av gubbarna här på Filmfenix. Mysiga titlar som detta Blair Witch i VR. 

Inför detta så var jag väldigt nyfiken. Jag är en person som vanligtvis inte blir rädd i mörker, skräckfilm eller skräckspel.  Jag har dock tyckt att VR har tagit mig till nästa steg i spel då det ofta erbjuder en känsla av att vara på en annan plats. Så hoppet var stort.

Spelet börjar spännande i ett rum med en TV där man ställer in spelet och gör sig redo. Min första tanke är att det ser väldigt kantigt och spetsigt ut.  Jag försökte så gott jag kunde undvika tänka på denna grafik och fokusera på storyn istället.

Lite mörk bild. Men se nedre gren. Så platt och spetsig den är.

Dock blir jag inte speciellt uppslukad i storyn heller.  Först får jag bestämma mig för om jag skall gå via teleportering. Dvs att man placerar ut en markör dit man vill förflytta sig.  Det var dock otroligt slött och varje gång så skulle bilden fejda ut i svart och sedan in igen.

Så i ren frustration gick jag över till att styra med joysticken på handkontrollen. Det går mycket snabbare men tog en stund att vänja sig vid. Kroppen ville kompensera och det var lite vingligt att stå och spela.

Andra gången jag spelade satt jag ner. Då slapp jag vingla runt, men fick någon liknande känsla av att vara åksjuk. I mitt fall så vande jag mig efter en kvarts spelande.

Ditt namn är Ellis och du har tagit dig ut i den mörka Black Hills skogen för att hjälpa till att leta efter en försvunnen pojke. Du har precis missat sökgänget så du ger dig ut i skogen ensam med din hund Bullet och hoppas komma ikapp de andra.

Hunden är tänkt att vara ditt sällskap och verktyg. Du kan klappa hunden, kasta pinnar, styra den till att söka, stanna nära dig osv. Oftast gör den inte så mycket mer än att visar dig vägen, pekar mot intressanta saker. Allra helst står han halvt i en sten och springer.

Min första spelsession är ca 2 timmar och jag är mäktigt besviken.  Miljöerna är inte speciellt häftiga, antagligen för att de renderas direkt i Quest 2 som är ett portabelt VR headset. I efterhand har jag jämfört med PC versionen som är mycket snyggare. Så det är uppenbart att de förenklat det för Quest 2.

Elden är inte 3D utan platta texturer och ser ganska dåligt ut.

Men spelet är inte mycket av ett spel heller. Du går mest runt och hittar texter/bilder och ganska sällan får du faktiskt göra något med händerna i spelet. Typ svara i telefon, vrida på en ratt.

De har en väldigt kul och intressant spelmekanik med en gammal videokamera. Du hittar kassetter som du kan spela upp i kameran för att se vad som hänt, men den manipulerar även tiden. Så om du t.ex. pausar i klippet där en dörr är öppen så är den öppen i spelet också trots att den va låst innan. 

Mer av detta önskas!

Andra spelsessionen på nästan 3timmar levererar tyvärr samma känsla. Tråkigt! Vid detta laget så var känslan ett botten betyg, men sista timmen börjar det hända lite mer.

Från att bara vart skrämd en gång under de första 4timmarna gick den sista timmen lite vildare till. Jag sitter spänd och jag hoppar till en hel del.  Visst det kanske inte är super läskigt, men de hittar sina sätt att sätta sprätt på kroppen. Vid ett tillfälle blev jag så rädd att stack till över hela kroppen.
Det är synd att de lagt allt krut på slutet.

Att hitta ett foto med mitt namn på var nog slumpen…. Hoppas jag…

Spelet har 17 kapitel och de första 16 får en svag 1:a i betyg och de sista kapitlet förtjänar en stark 3a.  Dock så hamnar totalbetyget på en svag tvåa. Är ni lättskrämda så kanske detta är ett spel för dig. Är du inte lättskrämd så kommer du troligtvis ha ganska tråkigt större delen av spelet.

Om det någonsin kommer ett Blair Witch 2 VR, så hoppas jag innerligen på att de implementerar lite pussel och lite mer av det intensiva som vi får i kapitel 17. Videokameran är kanon, mer av den också!

Nu är det nästintill bara en berättelse man går igenom.
Samt hade det inte skadat med lite arbete på texturerna och miljöerna. Förstår att man tonat ner det för Questen men frågan är om de gjorde sitt bästa eller det enklaste ?

Blair Witch konverterat till VR för Quest. Nyligen köpte jag mig ett Quest 2, det nya VR headsetet.  Helt plötsligt blir man tilldelad VR spel av gubbarna här på Filmfenix. Mysiga titlar som detta Blair Witch i VR. Inför detta så var jag väldigt nyfiken. Jag är en person som vanligtvis inte blir rädd i mörker, skräckfilm eller skräckspel.  Jag har dock tyckt att VR har tagit mig till nästa steg i spel då det ofta erbjuder en känsla av att vara på en annan plats. Så hoppet var stort.Spelet börjar spännande i ett rum med en TV där man ställer…

Review Overview

Betyg

37

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.