Black Mirror

Black Mirror är en av mina favoritserier så jag blev glad att se att Netflix nyligen släppt säsong fem. Därför tänkte jag även ge mig på en liten analys av dessa fem säsonger. Jag har följt serien länge, långt innan den blev en Netflix Original serie. De två första säsongerna av serien producerades i samarbete med brittiska Channel 4 och hade premiär 2011. Netflix köpte serien 2015 och släppte tredje säsongen av Black Mirror 2016.
Jag kom på att ni kanske inte känner till Black Mirror, så låt mig bjuda på en liten synopsis. Serien är skapad av Charlie Brooker, det är en antologiserie som utspelar sig i en nära framtid. Alla avsnitt är fristående och handlar om det moderna samhället och hur tekniken påverkar oss och vilka konsekvenser det kan få. Serien är oftast mörk och satirisk men ibland med en lite lättare ton. Jag såg faktiskt de första två säsongerna på SVT och det var en ren slump att jag började titta, men jag var fast direkt. Detta var något annat.
Jag älskade verkligen de första två säsongerna och tyckte det var tråkigt att den slutade sändas. Så när jag såg att Netflix skulle köra den så blev jag först väldigt glad men sen orolig vad som skulle hända med denna unika serie. Black Mirror tar upp ganska känsliga och politiska ämnen och det kanske inte skulle accepteras av Netflix. Tack och lov hade jag fel, serien fortsatte följa samma mönster som tidigare men blev väl lite mer amerikaniserad, lite mindre politisk och lite mer påkostad. Men jag gillade verkligen säsong tre och fyra också.
Efter säsong fyra gjorde Netflix något unikt, de gjorde en interaktiv film, Black Mirror: Bandersnatch. Tanken var god och väldigt påkostad, jag gillade filmen som var extremt meta och antingen en dröm eller mardröm för datanördar. Den hade ju dock en annan tvist än Black Mirror, till och börja med så utspelade den sig inte i framtiden men å andra sidan såg ju framtiden till att vi fick en interaktiv film.
© NetflixSå jag avslutar med femte och senaste säsongen av serien. Nu har något förändrats, kanske gick alla pengar åt till att producera Bandersnatch, för tyvärr håller inte sista säsongen alls. Jag blev uttråkad, känslan, tanken och framtidsscenariot är borta. Samtliga tre avsnitt i denna säsong, hade typ kunnat hända idag. Det kan vara tänkt så, tekniken kanske har hunnit ikapp oss men tyvärr var femte säsongen helt ointressant.
Lite snabba fakta:
IMDb betyg just nu 8,9
Antal säsonger: 5 + filmen Bandersnatch
Kan ses på: Netflix
Mina favoritavsnitt:
S1,E1: The National Anthem
S1,E3: The Entire History of You
S2,E2: White Bear
S2,E4: White Christmas
S3,E1: Nosedive
S3,E3: Shut Up and Dance
S4,E4: Hang the DJ
S4,E6: Black Museum
Bilder © Netflix

Black Mirror är en av mina favoritserier så jag blev glad att se att Netflix nyligen släppt säsong fem. Därför tänkte jag även ge mig på en liten analys av dessa fem säsonger. Jag har följt serien länge, långt innan den blev en Netflix Original serie. De två första säsongerna av serien producerades i samarbete med brittiska Channel 4 och hade premiär 2011. Netflix köpte serien 2015 och släppte tredje säsongen av Black Mirror 2016.Jag kom på att ni kanske inte känner till Black Mirror, så låt mig bjuda på en liten synopsis. Serien är skapad av Charlie Brooker, det…

Review Overview

Betyg

90

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.