Ben 10: Power Trip


Jag har dykt i åldersmärkningarna för att testa på något annorlunda som är utanför de föredragna från min sida. Ben 10: Power Trip är det jag lagt ett antal timmar på. Läs nedan vad för typ av spel Ben 10: Power Trip är och om det kan locka dig till köp!

Ben 10: Power Trip är ett spel baserat på den populäre figuren med samma namn som har sitt hem på Cartoon Network i vanliga fall. Ben 10 har haft spel tidigare, men denna gången är han iväg på semester med Farbror Max och sin kusin Gwen genom Europa när de plötsligt får syn på något annorlunda som händer längs med vägen. Dem bestämmer sig för att ta en närmare titt. Hex, spelets skurk håller på med något lurt och blir lika chockad över att se Ben med vänner som Ben är chockad över att se Hex. Hex använder sina magiska krafter för att disarmera Bens krafter och aliens han har i sitt armband. Här försvinner Hex från platsen och äventyret för dig som spelare tar vid.
Du behöver nu hitta ett sätt att få tillbaka dina krafter och aliens i den öppna värld som nu finns framför dig.


Efter en kortare tutorial så har du hittat din första Alien och det är Heatblast som använder eldförmågor till att attackera och ta sig förbi vissa hinder. När du kommit till denna punkt är det upp till dig var du vill ta dig härnäst. Antingen kan du välja att utforska spelvärlden som har en ganska snarlik grafikstil som Fortnite har vilket funkar bra för ändamålet, eller så kan du bege dig på huvuduppdragen direkt som är att hjälpa stadens invånare med diverse uppgifter.

HeatBlast är din första Alien du får kort in i äventyret.


Spelkontrollen bjuder inte på något banbrytande utan en enkel spelkontroll med Hopp, undvik och attackknappar samt knappar för menyer för aliens. Varje alien har egenskaper att använda sig utav på axelknapparna som är unika för vardera alien. Trots att Ben 10 är känd för att ha 10 aliens har han bara 6 stycken till förfogande under sin resa att låsa upp. Jag tyckte det räckte gott och väl för hur stort spelet var. Alla aliens får chans att användas för att ta sig framåt i spelet och det finns ingen som blir bortglömd. Dock får Alien XLR8 anses som spelets ess i min mening då han rör sig överlägset fortast över spelets värld.  Spelets värld har en rik miljö och väldigt varierande från bergen och snön till de ljuvliga gröna ängarna. Spelet har några städer också där en mängd sido-sysslor finns att göra. Oftast är det att hjälpa byborna med deras vardagliga problem som att leverera pizzor eller leta upp någons katt eller varför inte hjälpa till på en bondgård. Det finns även gömda föremål i världen att samla för den som vill göra allt och utforska varje vrå av spelet. Jag valde att satsa på storyn överlag och kan tänka mig att spelet skulle kunna få en livstid på runt 12-15 timmar om man tänkt samla allt. Efter varje avklarat uppdrag så får man välja att sätta ut ett skill point inom Liv, Kraft och Tur. Jag Maxade kraft och när jag nådde slutet av spelet stod siffrorna på 20 i Kraft och 1 i både Liv och Tur så detta gjorde spelet lättare när det dök upp tuffare fiender vilket inte var ofta.


”Vad sa dem?” ”vad sa dem nu då?” ”berätta vad dem sa” Ungefär dessa fraser plus några till har jag hört från min grabb nu under genomspelningen av Ben 10 Power Trip. Anledning? Jo spelet har inte Svenskt tal vilket jag tycker känns oerhört trist då det finns mängder av avsnitt med Ben 10 på vår kära favorit Cartoon Network men när det vankas ett Ben10-spel så lyser svenskan med sin frånvaro. Varför slängde inte utvecklarna iväg ett mail till FilmFenixs redaktion för? Vi hade kunnat ställa upp med röster då dialogen inte är den bredaste. Att få höra Kennys ljuva stämma som Burgermeister eller Ernesto som Ben 10 hade varit väldigt angenämnt för omvärlden, faktiskt t.o.m underhållande.
Detta är spelets minst största problem. När det kommer till bilduppdateringen kan den ibland gå ner till runt 2-3 bilder i sekunden, vissa ställen än mindre av egentligen inte allt för stora saker som händer. Optimeringen för detta spel är riktigt dålig och slänger man igång samarbets-läget så blir skitstormen än värre. Spelet är också otroligt buggigt och gjorde att jag inte kunde starta ett uppdrag 80% in i spelet så det var bara att börja om igen.
Trots att det blödde i mina ögon och jag förklarade för min grabb vad diabilder var för något så hade han inga bekymmer med dessa bitarna att spelet ibland betedde sig som ett diabilds-kollage. Jag var t.o.m tvungen att googla fram en bild till honom för att visa vad diabilder var för något.

Burgermeister med Kennys stämma hade gett spelet fullpott!


Kan man bortse från dessa bitar (Dem går egentligen inte bortse ifrån, det går inte) så är spelet ganska okej. Jag är väl medveten om att spelet inte är riktat till mig utan mer till åldersgruppen kring vad min grabb är och där kan jag tycka att svårighetsgraden är jämn rakt igenom. Skulle man råka få livmätaren tömd så startar spelet snabbt upp ca 10 sekunder från att du blev besegrad så du behöver aldrig göra några större ansträngningar för att ta dig tillbaka dit du var.

XLR8: Räddningen för att det skulle ta slut fortare!

Spelet har sin charm, charmig grafik och charmiga karaktärer i världen. Jag är riktigt kluven var jag står i grafikkriterierna för detta spel. För det jag ser är inte alls det min grabb ser. Han har roligt att spela spelet och Tv-spel är trots allt tänkta att vara roliga. Så ganska så motvilligt får jag möta min grabb på mitten i dessa kriterier. Spelet har trots allt inte samma prislapp som många andra spel har utan några hundralappar billigare.

Så är du eller ditt barn intresserad av Ben 10 och kan lite engelska (eller något större språk) så ska detta spel kunna vara möjligt att njuta av.

Jag har dykt i åldersmärkningarna för att testa på något annorlunda som är utanför de föredragna från min sida. Ben 10: Power Trip är det jag lagt ett antal timmar på. Läs nedan vad för typ av spel Ben 10: Power Trip är och om det kan locka dig till köp!Ben 10: Power Trip är ett spel baserat på den populäre figuren med samma namn som har sitt hem på Cartoon Network i vanliga fall. Ben 10 har haft spel tidigare, men denna gången är han iväg på semester med Farbror Max och sin kusin Gwen genom Europa när de plötsligt…

Review Overview

Betyg

50

About Tommy Andrén

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.