Batman: Hush

Warner har förutom DCEU också DC Animated Movie Universe (DCAMU) som har pågått sedan 2014. Inspirerat av DCs New 52 bygger filmerna på kända seriehändelser men sätter oftast sin egen spin på det hela. Denna gång är det Batman: Hush som blir film.

Hush är en av de mest populära serierna genom tiderna med Batman. Där ställs han öga mot öga mot en ny skurk, Hush som verkar veta allting om honom. Hush var också enormt populär för att det var serien där Jason Todd gjorde comeback efter att ha varit död i flera år, Hush var det Clayface som var Todd men hans grav var tom vilket senare ledde tills hans återkomst i Under the Hood. Men här har man valt att bara behålla delar av historien. Batman jagar den mystiske Hush medan denne manipulerar olika superskurkar att attackera Batman. Det finns även en begynnande romans mellan Catwoman och Batman här där Bruce Wayne slits mellan att berätta för henne att han är Batman eller inte.

Med tanken på hur populär Hush är var jag nyfiken på att se vad Warner skulle göra med filmen och vilken väg de skulle gå. Det är svårt att trycka ner flera nummer av en serietidning på en film som är 82 minuter och Hush innehåller mycket. Man har gjort sitt bästa men det känns mycket som en kavalkad av kända skurkar som dyker upp i ett par minuter för att sedan försvinna. Många händelser blir ganska korta. De bästa är när Poison Ivy tar kontroll av Superman för att döda Batman och när Harley Quinn försöker döda Bruce Wayne för att rädda Jokern. Och kärlekshistorien mellan Batman och Catwoman.

Det är vad som håller ihop filmen och gör den intressant i det långa loppet. Waynes oro att Hush skall försöka döda de han älskar samtidigt som han inte vågar berätta sina känslor för Selina. Den dynamiken som finns där är det mest intressanta med filmen. Filmen gör en del ändringar jämfört med serien, några bra, andra mindre bra. Slutet är mer fokuserat och inte en enda lång gåta som inte leder någonstans egentligen. Samtidigt så filmens slut inte samma kraft som serien där det inte att lägga ifrån sig utan jag var tvungen att veta hur det skulle sluta.

DCAMU är också lite annorlunda mot DCEU då Warner utgår ifrån att de som ser filmerna är familjära med karaktärerna och inte spenderar en massa tid med introduktioner eller att göra filmer som är anpassade för en bred publik. Dessa filmer är för Batman-fans som vill se sina favoritserier bli filmer. Animationsmässigt är de helt okej, inte hög budget men fungerar för att berätta historien. Samma sak med röstskådespelet. Inga stora namn här utan etablerade röstskådespelare som gör ett bra jobb med rösterna.

Jag hade hoppats lite mer på Batman: Hush då jag verkligen tyckte om serien. Filmen är okej men levererar inte riktigt historien på rätt sätt.

Warner har förutom DCEU också DC Animated Movie Universe (DCAMU) som har pågått sedan 2014. Inspirerat av DCs New 52 bygger filmerna på kända seriehändelser men sätter oftast sin egen spin på det hela. Denna gång är det Batman: Hush som blir film. Hush är en av de mest populära serierna genom tiderna med Batman. Där ställs han öga mot öga mot en ny skurk, Hush som verkar veta allting om honom. Hush var också enormt populär för att det var serien där Jason Todd gjorde comeback efter att ha varit död i flera år, Hush var det Clayface som…

Review Overview

Betyg

50

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.