Åtta Osannolika Par i Filmhistorien

Åtta osannolika par i filmhistorien. Åtta, symbolen för evigheten, är det så länge det kommer att hålla i relationerna  mellan de som möts och finner kärlek på de mest oväntade hållen?

My Little Pony: Equestria Girls.

Paret: Twilight Sparkle och Flash Sentry.

Twilight Sparkle, huvudrollen i den omåttligt populära serien My Little Pony: Friendship is Magic, är huvudföremål för en ny intrig och ny romans i en ny filmserie. Det hela börjar när den elaka Sunset Shimmer stjäl hennes tiara för att använda den till sin egen fördel i en alternativ dimension där Twilight Sparkle och hennes vänner finns i mänskligt format. På sina nya stapplande människoben stöter Twilight inte bara ihop med problem utan även med den snygga Flash Sentry. Det känns lite märkligt när det slår fler gnistor om en ponny och en människa än det gör i många faktiska romantiska komedier, men filmen i fråga har likväl lyckats. Tyvärr måste hon tillbaka till sin egen värld, ponnyn och människan kommer osannolikt någonsin bli ett.

Personkemi: 4/5

Sannolikt tillsammans för evigt: 0/5

Enchanted.

Paret: Giselle och Robert.

Disney har en uppsjö av osannolika kärlekspar att välja mellan. Skönheten och odjuret, sjöjungfrun och den danske prinsen… Valet som fick representera Disneys osannolika par föll helt enkelt på det par jag ansåg vara allra mest otroligt. Den tecknade prinsessan Giselle och den verkliga skilsmässoadvokaten har alla odds mot sig i form av en ond drottning och kärlekskrank prins, det hindrar inte vårat par från att falla handlöst för varandra. Huruvida de lever lyckligt i alla sina dagar kommer vi dock att få reda på i uppföljaren Unchanted där Giselle ifrågasätter om hon fortfarande är lycklig efter tio år. Är det två motsatserna lika dragna till varandra som förut?

Personkemi: 2/5

Sannolikt tillsammans för evigt: 4/5

Warm Bodies.

Paret: Julie och R.

Mitt i all vampyr-yra då pudervita blodsugare runt 2010 både i Twilight och Vampire Diaries stal flickehjärtan kom en osannolik hjälte att stjäla mitt. R är en zombie som är den raraste och finaste lilla zombien jag sett. Han har ju förstås inte så mycket motstånd i tävlingen. En dag då R är ute på sina zombie-äventyr stöter han ihop med den högst levande Julie och innan hon blir zombie-mat åt hans vänner för han henne i säkerhet till sitt eget gömställe. Eftersom hon inte kan fly så försöker R, utan framgång, att uppvakta henne. Men så småningom vänder det och en liten blomma blomstrar mellan den ruttnande zombien och hans döda hjärtas dam. Onekligen är detta en kärlekshistoria vi inte hör så ofta.

Personkemi: 4/5
Sannolikt tillsammans för evigt: 3/5

Shrek.

Paret: Dragon och Donkey.

Shrek hittade motvilligt kärleken men att Donkey skulle hitta kärleken i Dragon är den sanna kärlekshistorian och kanske gåtan i filmserien. Man ska inte döma någon efter hens storlek och det gör sannerligen inte Donkey och Dragon. Hur de sedan lyckades bildade familj törs jag inte tänka på.

Personkemi: 4/5
Sannolikt tillsammans för evigt: 5/5

Meet Joe Black.

Paret: Susan och Joe.

Döden, han som skall skörda våra själar, förälskar sig i jordnötssmör. Jag menar Susan. Han och Susan har en romans lika platt och tomt som vilket papper som helst som ligger i närheten av en kopiator. Att de tu skulle ha någon som helst romans mellan sig känns ungefär lika otroligt som att döden skulle falla för en människa till att börja med. Han kan hålla sig till sitt jordnötssmör, då blir han nog lycklig till slut.

Personkemi: 1/5
Sannolikt tillsammans för evigt: 0/5

Her.

Paret: Samantha och Theodore.

Theodore, en ensam författare, hittar på oväntat håll kärlek i operativsystemet Samantha som besvarar hans känslor. Filmen i sig är väldigt vacker om än lite märklig och stundtals obehaglig när Samantha vill utveckla deras förhållande. Man frågar sig hur genuina Samanthas känslor verkligen är när hon bara är ett program, kan det faktiskt vara så att hon kan älska någon?

Personkemi: 5/5

Sannolikt tillsammans för evigt: 0/5

The Shape of Water.

Paret: Elisa och Amphibian Man.

Den stumma Elisa jobbar som städare på en topphemlig anläggning när hon möter en amfibisk varelse som hålls fången där. Elisa ser hur illa han behandlas och försöker visa empati genom att ha med sig godsaker och musik till honom. Men när de onda agenterna vill skära upp honom för sina själviska experiment måste hon lyckas lista ut hur hon ska rädda honom. Jag är inte helt övertygad av det här paret då ingen av dem talar och kroppens språk och ganska stumt det också. Men att de är ett osannolikt par, det är det inget snack om!

Personkemi: 2/5
Sannolikt tillsammans för evigt: 5/5

Ruby Sparks.

Paret: Ruby och Calvin.

Calvin är en författare som bestämmer sig för att skriva om sin drömkvinna. Han tror inte sina ögon när hon nästa dag har blivit en verklig person! Om relationen inte är perfekt så behöver Calvin bara göra små ändringar på sin flickvän med hjälp av skrivmaskinen. Det är ungefär lika obehagligt som det låter och Calvin är inte en snäll justerare.

Personkemi: 1/5
Sannolikt tillsammans för evigt: 0/5

 

About Nathalie Leth

Även om inget tycks kunna rubba hennes favoritfilm Definitely, Maybe från första platsen så är jakten ständigt igång efter nya filmupplevelser. Varesig det rör sig om en prasslig chipspåse och häftig thriller eller tio kilo choklad med det senaste romantiska dramat så kan man räkna med att Nathalie redan är på plats. Om filmen dessutom är gjord av Denis Villeneuve eller har Jake Gyllenhaal i någon av rollerna så finns det inget väder som stoppar henne från att se detta på bioduken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.