Atomicrops

Atomicrops är ett nytt rougelike spel. Dvs ett spel som inte tar slut utan fortsätter med ökad svårighetsgrad tills du dör. När du dör så får du börja om helt från början.

Min lilla plätt med en av de första ”bossarna”.

Du är en bonde i ett postapokalyptiskt land.
Du utforska närliggande områden, döda fiender och hittar fröer. I fiendebaserna kan man även få olika belöningar om man rensar dem på fiender.
Små buffar/bonusar som t.ex. att din odling kan sprida sig till icke bearbetad mark. Du kan även rädda djur som hjälper till med olika saker som hålla undan ogräs, så frön, vattna odlingen. Beroende på djur.

När en bas är rensad blir flaggan vit och du kan hämta din bonus.

När du utforskat och hittat lite frön får du ta dig tillbaka till din mark. Den skall rensas från ogräs och förberedas. Du sår frö och behöver sedan vattna och skydda skörden inför nattens våg av attacker.

Olika fröer behöver olika mycket skötsel. Vissa kräver endast bevattning en gång medans andra behöver flera omgångar. Så det kan bli en hel del springande mellan brunnen och växterna samtidigt som du skall undvika allt som pågår runt om dig.

Det påminner stundtals om de gamla arkadspelen när du flyger ett skepp från vänster till höger och måste undvika alla skott och annat som kommer flygande. Glöm inte heller att du måste skörda din odling innan morgonen gryr.

Det blir stressigt att undvika fiender och skott som kommer.

Om du överlever natten så kommer en helikopter och tar med dig till byn. I byn kan du främst handla tillbehör till din odling. Speciella frön, fågelskrämma, bevattningssystem, extraliv m.m.

I byn får du en paus från jobbet och kan shoppa & flörta

Förutom att handla kan du också flörta runt med några av damerna i byn. För värdefulla rosor du ger dem får du buffar. När de fått ett 20tal rosor av dig så kan ni gifta er och du får extra hjälp vid din odling.

Undra om hon känner galna Max.

Som Rougelike så har Atomicrops elementen som behövs. Utforskning, utmaning och överlevnad med ökande svårighetsgrad. Bra flyt i kontroller och inga buggar/prestandaproblem för mig.
För priset av 100kr så tror jag många Rougelike fans tycker det är roligt med ett nytt spel att utmana sig med.

Spelet gick nyss från Alpha till 1.0. Så vi kan säkert räkna med mer innehåll.

Personligen kunde jag inte låta bli att jämföra med ett annat Rougelike-spel jag kört en del. Då står sig detta spelet inte lika bra.

De har valt att satsa på en pixelgrafik. Faller säkert många i smaken men jag är snart 40år och det ger mig bara vibbar av gammal skåpmat från Amiga-tiden. Det känns inte fräscht.
Musiken är inget fel på men väldigt enkel, story finns ingen, utforskningen är väldigt liten och spelet blir fort upprepande. Tyvärr inget spel för mig.

Atomicrops är ett nytt rougelike spel. Dvs ett spel som inte tar slut utan fortsätter med ökad svårighetsgrad tills du dör. När du dör så får du börja om helt från början. Min lilla plätt med en av de första "bossarna". Du är en bonde i ett postapokalyptiskt land.Du utforska närliggande områden, döda fiender och hittar fröer. I fiendebaserna kan man även få olika belöningar om man rensar dem på fiender. Små buffar/bonusar som t.ex. att din odling kan sprida sig till icke bearbetad mark. Du kan även rädda djur som hjälper till med olika saker som hålla undan ogräs,…

Review Overview

Betyg

40

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.