As Cool as I Am

Amerikansk romantisk komedi från 2013 om livet som tonåring med frånvarande föräldrar.

As Cool as I Am 01

Lucy Diamond är en ung tjej i tonåren som får brottas med kärlek och familjetrassel. Hennes pappa är jämt bortrest i arbetet som skogshuggare och är väldigt sällan hemma. När fadern, Chuck, väl är hemma med familjen så är det världens bästa familj. Dock är inte mamma Lainee lika nöjd med livet hon lever. Efter en föreläsning på sitt arbete, som hon i övrigt håller hemligt för sin make, så får hon en riktig tankeställare. Vad är det för liv hon lever? Gift med en man som aldrig är hemma och hittar aldrig på något kul. Lucy föddes när Lainee var väldigt ung och hon har missat väldigt mycket i livet. Hon börjar dejta en kollega på jobbet. Det leder dock ingen vart och hon börjar istället dejta en kille på gymmet, som visar sig vara gift och ha barn. Samtidigt inleder Lucy ett förhållande som ”hångelkompis” med sin bästa vän Kenny. När känslorna växer sig som starkast tvingas Kenny flytta till sin pappa på andra sidan delstaten.

As Cool as I Am 02

Informationen på baksidan av omslaget är lite vilseledande då den ger intrycket att filmen handlar om mamma Lainee, men i fokus står Lucy. Det här är en trevlig romantisk komedi som påminner lite om filmen Juno. Lucy är en självständig tjej som säger vad hon tycker och tänker. Sarah Bolger (The Moth Diaries) som vi ser i rollen som just Lucy är en skådespelerska jag faktiskt inte hört talas om tidigare, men hon ger ett gott första intryck i mina ögon. Hon spelar rollen på ett naturtroget sätt och med god inlevelse. Även James Marsden (X-Men, X-Men 2), som jag senast såg dubbad i filmen Hopp tillsammans med mina barn, gör ett mycket bra porträtt av en gammalmodig pappa som ser mycket strikt på det där med relation och allt som hör till. När jag sitter och tittar på filmen och hans karaktär dyker upp, så känns det på något sätt obehagligt. Man får på något sätt respekt för mannen. Inte hade jag velat ha honom som min far i alla fall. Den karaktär som känns mest krystad är Lainee, som spelas av Claire Danes (Homeland). Detta var hennes första långfilm på fem år och kanske är det orsaken till att hennes skådespel är lite småstelt. Vad gäller musiken så har de plockat ihop ett riktigt bra soundtrack med blandad musik. De har verkligen lyckats ha rätt musik vid rätt tillfälle som får scenen och dess känslor att kännas väldigt starka och ger bättre inlevelse. Det här är en film man lätt fastnar i och ser från början till slut.

 

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

One comment

  1. Håller med, jag har precis samma betyg på den, tycker det är en bra ungdomsskildring..7/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.