Apex Legends på Switch

Apex – Legends är ett Battle Royale spel som vi tidigare kan spela på PC, Playstation och Xbox. Spelet är gratis och nu den 9e mars släpptes det även till Nintendo Switch.

Jag som spelat mycket Apex på PC vet hur krävande det kan vara att spela laggfritt. Så jag vart väldigt nyfiken på hur detta skulle gå och nu börjar det klarna.

Som Switch-spelare får du lägre upplösning än på någon annan konsol. Kör du via dockningsstationen får du 720p och kör du handhållet får du 576p.
Spelet satsar på att hålla 30fps men många vittnar om att du kommer ner på 10fps i många strider. De klagas också att bilden är rätt suddig och HÄR kan man se en jämförelse mellan Switch 720p mot Xbox 1080p.

Så rekommendationer från andra spelare är att stänga av Crossplay. Då slipper du möta andra spelare som sitter på PC, Xbox och Playstation. Istället blir det endast Switch spelare som då får samma förutsättningar. Dock är spelarbasen på Switch inte så stor idag och det innebär att det kan vara långa väntetider innan matcherna kommer igång.

Många är dock positiva och tror på att det kommer bli bättre framöver. Så länge studion som sköter portningen får lite tid på sig. Då de haft liknande släpp med t.ex. Doom som blitt riktigt bra med tiden.

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.