Apartment 1303 3D

En film som får nackhåren att resa sig. Fast inte på det där bra sättet …

När Janet (Julianne Michelle) skriver på hyreskontraktet till sin första egna lägenhet är det den lyckligaste dagen i hennes liv. Äntligen kan hon stå på egna ben, fri från sin dominanta och alkoholiserade moder. Men redan första natten konstaterar Janet att något inte står rätt till, då hon börjar terroriseras av de konstiga ljud och kusliga siluetter som hemsöker lägenheten.

Tycker du att scenariot låter som den perfekta upptakten till en läskig skräckfilm som får dig att svettas av rädsla? I så fall bör du genast slå alla sådana förhoppningar ur huvudet och tänka om. Det enda skrämmande med Apartment 1303 står nämligen att finna i hur vedervärdigt genomrutten den är.

Redan efter fem minuter står det klart för mig att de nästkommande 80 minuterna kommer bli tunga att genomlida. Allt i den här produktionen – manuset, dialogen, skådespeleriet, klippningen, specialeffekterna, ljussättningen, scenografin – är nämligen så fruktansvärt dåligt genomfört att jag nästan blir mörkrädd. Hela filmen är dessutom något av ett sömnpiller som genom sin ointressanta historia tafatt försöker skrämmas med hjälp av höga ljud, trista vålnader och överdramatiserade tongångar.

Apartment 1303 är inget annat än en avträdesdoftande katastrof. Ett hån mot filmkonsten som aldrig borde ha fått se dagens ljus.
 
Filmens 3D-egenskaper omnämns ej i texten då recensionen behandlar 2D-versionen.

About Alexander Bing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.