Ant-Man and the Wasp

Ant-Man & The Wasp utspelar sig efter Captain America: Civil War. Scott Lang kämpar med att balansera sin roll som både far och superhjälte när Dr. Hank Pym och Hope kontaktar honom för ett nytt uppdrag.

I en nu mera smärre uppsjö av Marvel-filmer börjar det bli svårt för våra hjältar att sticka ut. Superskurk vill förstöra allt, superhjälte räddar dagen, rinse and repeat! Därför är det upp till var och en av dessa rättskämpar att göra något originellt.

Min favorithjälte av Marvels tunga arsenal är Ant-Man, spelad av Paul Rudd. Detta just för att hans karaktärs superkraft att bli liten som en myra eller stor som en jätte lockar fram otroligt kreativa och roliga actionscener. Styrkor som gör att hans krafter inte bara utmärker sig från resten, utan även präglar filmerna om honom.

Som komedi tycker jag nog att föregångaren lockar fram fler skratt. Det är absolut inte så att tvåan inte är rolig men humorn om vad som blir tokigt när man är pytteliten känns redan använd. Jag får känslan av att de inte har fler idéer med det konceptet.

I denna delen får Scott sällskap av Hope som Wasp med liknande superkrafter, men till skillnad från Ant-Man kan hon även flyga. Detta gör att hon är lik men inte blir helt identisk med sin kollega. Det är en tillräckligt förändring för att göra henne sin egen samt matcha in i de actionscener där storleken gör skillnad. 

Tillsammans tar Ant-Man och Wasp striden mot Ghost, även hon en utmärkt designad superskurk. Ghost kläms även hon in i en del av mina favoriter i Marvels universum som en av mina favoritbanditer, detta av flera anledningar. Hennes dräkt och krafter är filmatiskt snygga och scenerna hon skapar tillsammans med hjälteduon är inget mindre än visuellt slående.

Ghosts illasinnade mål kan vid första anblick verka klassiska men när man får gräva djupare blir hennes gärningar mer motiverade. Detta gör hennes bakgrundshistoria betydligt mer mångdimensionell vilket i sin tur leder till att filmen som helhet blir väldigt intressant från början till slut.

Ant-Man & The Wasp utspelar sig efter Captain America: Civil War. Scott Lang kämpar med att balansera sin roll som både far och superhjälte när Dr. Hank Pym och Hope kontaktar honom för ett nytt uppdrag. I en nu mera smärre uppsjö av Marvel-filmer börjar det bli svårt för våra hjältar att sticka ut. Superskurk vill förstöra allt, superhjälte räddar dagen, rinse and repeat! Därför är det upp till var och en av dessa rättskämpar att göra något originellt. Min favorithjälte av Marvels tunga arsenal är Ant-Man, spelad av Paul Rudd. Detta just för att hans karaktärs superkraft att bli…

Review Overview

Betyg

70

About Nathalie Leth

Även om inget tycks kunna rubba hennes favoritfilm Definitely, Maybe från första platsen så är jakten ständigt igång efter nya filmupplevelser. Varesig det rör sig om en prasslig chipspåse och häftig thriller eller tio kilo choklad med det senaste romantiska dramat så kan man räkna med att Nathalie redan är på plats. Om filmen dessutom är gjord av Denis Villeneuve eller har Jake Gyllenhaal i någon av rollerna så finns det inget väder som stoppar henne från att se detta på bioduken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.