Anki OVERDRIVE: Fast & Furious Edition

Vad är Anki OVERDRIVE: Fast & Furious Edition egentligen? En bilbana på steroider som har tagit min ungdoms bilbanor till helt andra nivåer. När du tänker bilbana då tänker du säkert bilar som kör i ett spår gjorda av kända märken som Scalextric eller Carrera. Anki OVERDRIVE har suddat ut gränsen mellan klassisk bilbana och virtuella spel.

Du plockar ihop banan som du vill och du har i paketet fyra raksträckor och sex 90-graders kurvor samt två upphöjningar så du kan till exempel göra en åtta. Det är busenkelt att bygga en bana eftersom delarna klickas ihop med magneter och passas ihop i kanten med tänder på varje del. Banan har inga spår utan istället infraröda avkodningsmönster inbyggda i banan. Ett lager av IR-transparent bläck skyddar ytan och ger bättre fäste. Koderna läses av bilarna som skickar infon till AI:n i appen som har koll på var de befinner sig i förhållande till den övergripande banan. Den har också koll på hur snabbt de kör och i vilken riktning de är på väg.

Under tiden du sätter ihop din bana har du satt bilarna i det medföljande laddningsstället. Det går fort att ladda upp bilarna och dioder är det sätt du snabbt kan läsa av status på bilarna både på banan så som i laddstället.

Det du behöver för att komma igång nu är Anki OVERDRIVE: Fast & Furious Edition-appen som finns i App Store eller Google Play. I denna recension använde vi appen från App Store som är väldigt genomarbetad och enkel att använda. Din smartphone fungerar både som handkontroll och spelcenter.

Väl appen är installerad är det bara att köra igång. Genom att följa instruktionerna läser du med hjälp av bilarna av banan du byggt och får in en översikt i telefonen. På samma sätt som på en klassisk bilbana justerar du hastigheten. Du kan inte köra full gas utan att skada bilen och för att ta dig runt de 15 varven måste man tänka taktiskt. Varje fullföljt lopp medför vinstpengar beroende på placering. Med pengarna du digitalt uppgradera bilarna med olika färdigheter, förmågor och vapen. Allt för att öka chanserna att vinna nästa race.

Det som göra Anki OVERDRIVE annorlunda mot klassiska bilbanor är att du kan köra kampanjer själv där AI:n då agerar motståndare och då kontrollerar de andra bilarna på banan. Det gör att Anki OVERDRIVE får ett mycket större värde när det går att köra även när man inte har en polare att race:a med.

I Anki OVERDRIVE: Fast & Furious Edition får du som FF-fan möjligheten att kämpa mot Toretto-gänget i olika uppdrag där på samma explosiva sätt som i filmerna får leva ut dina bilfantasier. Motståndarna som AI:n hanterar är inga duvungar och det kräver både list och feta vapen för att klara vissa uppdrag. Vem vill inte köra Doms Ice Charger eller Hobbs MXT?

När du har spelat ett tag kommer du låsa upp olika spellägen som du kan spela i enkelläge eller flerpersonsläge. Ett sådant är Takeover som kräver en Supertruck –  en långtradare som du får köpa separat. Målet är köra på den tillräckligt många gånger för att kunna ta över den.
Det finns även King of the Hill, multiplayer deathmatch och two-versus-two team battles.

Har du redan Anki OVERDRIVE-bilbana sedan innan passar såklart även den här versionen med de prylarna. Det finns massor med tillbehör att köpa från enstaka kurvor till jättepaket med bandelar. Som nämnts tidigare finns även andra fordon. Det finns massor med kul med andra ord!

Det som jag gillar med Anki OVERDRIVE: Fast & Furious Edition är att det påminner mig om gamla brädspel som Roborally, Car Wars och Dark Future. Såklart går även tankarna till de dieselångande actionrullarna i Mad Max-serien bland andra. Det Anki har lyckats med är att kombinera två spelstilar på ett oerhört lyckat sätt som dessutom håller intresset uppe långt längre än vad en klassisk bilbana gjorde. Enda nackdelen jag kan se är att varje spelare behöver en mobil eller en surfplatta. Visst har de flesta en mobiltelfon, men det är det enda hindret om man vill komma igång snabbt. Ladda ner appen. Skapa en profil. Bekräfta profilen i mailet. Det tar ändå några minuter innan allt är klart.

Anki OVERDRIVE: Fast & Furious Edition är riktigt kul och det kan engagera hela familjen eller ett gäng polare. Just den här utgåvan ger såklart fansen av filmserien ytterligare ett värde, men power zone-läget kan motivera att köpa den här versionen framför en annan Anki OVERDRIVE-bilbana. Ytterligare tillbehör ser dyra ut men tänk mervärdet som finns packat i teknologin när fordonen individuellt känns igen i appen.

Ska du köpa en bilbana är det lätt att rekommendera Anki OVERDRIVE: Fast & Furious Edition som är riktigt kul med stort mervärde mot andra bilbanor.

Tack till PR Nordic för recensionsexemplaret!

Vad är Anki OVERDRIVE: Fast & Furious Edition egentligen? En bilbana på steroider som har tagit min ungdoms bilbanor till helt andra nivåer. När du tänker bilbana då tänker du säkert bilar som kör i ett spår gjorda av kända märken som Scalextric eller Carrera. Anki OVERDRIVE har suddat ut gränsen mellan klassisk bilbana och virtuella spel. Du plockar ihop banan som du vill och du har i paketet fyra raksträckor och sex 90-graders kurvor samt två upphöjningar så du kan till exempel göra en åtta. Det är busenkelt att bygga en bana eftersom delarna klickas ihop med magneter och…

Review Overview

Betyg

100

About Mats Lundberg

Har sett film sedan barnsben och genrer som ligger närmst hjärtat är sci-fi, thriller och crime. Ser gärna TV-serier men har blivit mer kräsen på senare år och det krävs mer för att hålla mig intresserad. Manus med genomtänkt karaktärsutveckling och smart berättande lockar mest. När grabben blev med PS4 för någon julafton sedan har jag börjat spela konsoll. Jag fortfarande en "learning curve" med handkontrollen, men det tar sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.