Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Will Ferrell i en av sina mest hyllade komedier. Könskamp à la 70-tal förlagd på en TV-station. Detta är en omtalad och omtyckt komedi – men vår recensent saknade något.

Anchorman 01

Ron Burgundy är ohotad som sin TV-stations nyhetsankare och han erövrar snart första platsen när det gäller tittarsiffrorna. Livet leker för honom och hans team av machomän som sköter sporten och vädret. Det är en tid då män var mansgrisar och bestämde och kvinnor inte fick så ansvarsfyllda jobb som att läsa nyheter, de kanske kunde få rapportera om djur eller matlagning om männen var snälla. In i denna värld stormar Veronica Cornerstone som Ron och hans gäng gör allt för att få i säng. Men efter att Ron missat en nyhetssändning och Veronica tagit över sändningen stiger kanalens tittarsiffror än mer och ledningen gör Veronica till Rons med-ankare och en rivalitet startar. Det är ett smutsigt krig de båda för mot varandra innan en av dem faller från sin tron.

Anchorman-christina-applegate-254977_900_600

Jag tyckte inte att denna film motsvarar hypen kring den. Jag såg den först nu och missade den således när den var ny. Jag hade stora förhoppningar innan och under filmen och efter har jag en känsla av att jag borde tyckt den var roligare än vad jag upplevde den som. Det finns några riktiga höjdpunkter, varav ett par musikalnummer som är suveräna i hur de bryter mot berättarformen i filmen i övrigt. Samtidigt är det många platta fall och klumpigt gjord komik i scen efter scen. Den lider lite av Saturday Night Live-syndromet där filmerna ofta blir episodiska och splittrade som om det vore separata sketcher som sätts ihop till en film. Helheten brister helt enkelt för mycket.

ANCHORMAN

Skådespeleriet är svårtolkat då det är överspel som gäller filmen igenom. Ibland är det kul men jag blir snabbt mätt … väldigt mätt och tröttnar på skådespelarnas parodiska hysteri. Will Ferrell (The Campaign, Casa De Mi Padre) spelar den manliga huvudrollen och Christina Applegate (Våra värsta år, Nowhere) har rollen som hans kvinnliga motpart. I biroller passerar mängder av stora och halvstora komiker (och några från andra genrers) och det känns nästan som en släktträff – Paul Rudd (This is 40), Steve Carell (The Office), Seth Rogen (50/50, The Guilt trip), Danny Trejo (Death Race: Inferno), Luke Wilson (Bottle Rocket), Ben Stiller (Tower Heist), Jack Black (Bernie), Vince Vaughn (Grannpatrullen) och Tim Robbins (Bob Roberts). Det är verkligen en diger lista skådespelare som man lyckats få med.

anchorman-image

Gillar du Will Ferrell och hans gäng så ska du nog inte missa denna film för det finns stora chanser att du älskar den. Själv ser jag denna film som ett snäpp över Adam Sandlers skapelser då det inte är så mycket prutt-, kiss- och bajshumor i denna. Samtidigt är det lite synd för jag ser att det finns en stor potential i filmen om bara det styrts upp bättre och stramats åt rejält.

 

Will Ferrell i en av sina mest hyllade komedier. Könskamp à la 70-tal förlagd på en TV-station. Detta är en omtalad och omtyckt komedi - men vår recensent saknade något. Ron Burgundy är ohotad som sin TV-stations nyhetsankare och han erövrar snart första platsen när det gäller tittarsiffrorna. Livet leker för honom och hans team av machomän som sköter sporten och vädret. Det är en tid då män var mansgrisar och bestämde och kvinnor inte fick så ansvarsfyllda jobb som att läsa nyheter, de kanske kunde få rapportera om djur eller matlagning om männen var snälla. In i denna värld…

Review Overview

Betyg

40

About Roney Lundell

Sthlmare vars puls ökar av Anea, Bladerunner, Caol Ila, Dahlström, England, Fotboll, Gudfadern, Hammarby, iPhone, Japan, KISS, LittleBritain, MontyPython, NewYork, OldBoy, PulpFiction, Qi, Resor, Susanna, ToyStory, USA, Värme, Whisky, X-men, YoungOnes, Zzzz, Åka, Älska, Öl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.