60:- Capturecard från Wish

Ett par månader efter jag köpt mitt Elgato Capturecard för 2500kr börjar jag höra rykten om ett riktigt billigt alternativ. Ett capture card till priset av en lunch. På Wish.

Detta går jag så klart och grubblar på. Kan det verkligen stämma ?
Jag sneglar in på wish och ser korten i överflöd. Priserna varierar som vanligt och frakterna kan ibland vara mycket dyra.

En dag snubblar jag dock på kortet för 61kr! Frakten inkl moms & tull 50kr.
Så totalt 111kr. Även om redan har ett ”riktigt capturecard” så tryckte jag på köpknappen och ca 2veckor senare hittade jag ett litet paket i min brevlåda.

Ja inte är det några lyxiga förpackningar här.
En USB dongel och en liten manual.

Jag stoppar in den i datorn och öppnar mitt streamingprogram och lägger till ny Videoinmatningsenhet och där ligger den ”USB VIDEO” .
Närmast till hands ligger mitt gamla PS3 så kopplar in det direkt.
Jag har nu bild. Installationen tog bara 10 sekunder. Dock saknade jag ljudet och det var tur det fanns en manual så det var löst på ytterligare 10 sekunder.

Kan man ta hem en förstaplats ?

Kan tillägga att de flesta capturekorten har en liten fördröjning mellan spelet och datorn. Så det går oftast inte att spela direkt på datorn. Mitt elgatokort för 2500kr klarar detta, men är ett av få som gör det. I andra fall så har man kort med passtrough som skickar signalen vidare till en TV eller så använder man en HDMI splitter.

Ivrig att testa så gör jag det på min dator för att se OM det går. Först ut är Bionic Commando Remastered och jag upplever att kontrollerna känns sega och jag känner verkligen av fördröjningen här.

Till min förtjusning så fungerar de andra spelen utan att jag märker av något. Testar Tekken 5, MUD och Sonic Allstar. Sonic flyter på riktigt bra och jag har inga problem att kamma hem förstaplatsen 😉

Jag testar för skoj skull att koppla upp min systemkamera via HDMI utgången och den funkar också direkt.

Om vi tar en titt på detaljerna i tekniken.
4K Input – Det betyder att kortet klarar att ”se” saker som skickas in i kortet i upp till 4K upplösning.

Output – 720p till 1080p. Detta är upplösningen som kortet klarar av att omvandla inkällan till och skicka vidare i din dator. I upplösningen 720p får du ca 60fps och i 1080p får du 30+fps.

OBS att det är tänkt att man har en HDMI splitter och på så sätt påverkas inte ditt spelande hemma av detta utan endast videosignalen in i datorn som du använder på din stream/inspelning.

Handen på hjärtat är det inte många som streamar i över 1080p idag. Dels för att den största plattformen för spel och streaming Twitch har låst inkommande trafikmängden för alla som inte är Partners till max 6000bits och det ser inte bra ut att köra högre upplösning. 720, 960 och 1080 är de vanligaste.

Så vad innebär detta ?
Jo för ynka 60kr som kortet kostade mig (exl frakt) så är det ett fynd. Det är galet att man kan få en sådan här efterfrågad och användbar produkt till ett så lågt pris. Det öppnar upp för så många unga streamers med begränsad budget att kunna koppla in gamla och nya konsoler. Alternativt sin systemkamera som en extra proffsig cam. Ta streamen till nästa steg.

Helt ärligt hade jag nog aldrig köpt mitt Elgato om jag hittat detta innan.
Visst Elgatokortet är riktigt bra och det är smidigt att ha den ”inbyggt i datorn” och slippa ha en HDMI Switch. Dock känner jag inte att prisskillnaden på 2440kr är värt det. En bra splitter och detta kortet tillsammans hittar man nog för under 500kr och då har man sparat 2000kr som man kan lägga på annat.

Enligt Wish får nya kunder som anger kod: jbdxgjs vid registrering/köp 44kr att handla för. Jag vågar inte lova att det fungerar då Wish och deras rabatter ibland är ”fejk”. Men OM det funkar får ni lite extra och även jag skall få någon värvningsbonus till mitt nästa ”Wish Test”.

Ett par månader efter jag köpt mitt Elgato Capturecard för 2500kr börjar jag höra rykten om ett riktigt billigt alternativ. Ett capture card till priset av en lunch. På Wish. Detta går jag så klart och grubblar på. Kan det verkligen stämma ?Jag sneglar in på wish och ser korten i överflöd. Priserna varierar som vanligt och frakterna kan ibland vara mycket dyra. En dag snubblar jag dock på kortet för 61kr! Frakten inkl moms & tull 50kr.Så totalt 111kr. Även om redan har ett "riktigt capturecard" så tryckte jag på köpknappen och ca 2veckor senare hittade jag ett litet…

Review Overview

Betyg

100

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.