2018 års filmer del 2

2018 har precis börjat och vi på Filmfenix ser fram emot ett fullmatat filmår. Med så mycket film kan det vara svårt att veta vad man skall se men vi har frågat vår redaktion och de kom tillbaka med 16 filmer du bör se. Vi har redan presenterat de åtta första, här kommer resten.

Venom
När jag först hörde ryktet om att Venom med Tom Hardy i huvudrollen skulle spelas in trodde jag att det var ett skämt. Ett elakt skämt. Inte skulle väl Sony göra en film som handlar Spidermans kanske coolaste skurk? Men jo, detta händer faktiskt, och det senaste budet är att Spiderman själv kanske dyker upp i filmen – då som antagonist (hur mycket han nu kommer medverka), precis som Batman i Suicide Squad. Jag är okristligt nyfiken på Venom som även är startskottet för ”Sonys Marvel Universe”.

Death of Stalin
In the Thick of it och Veep-skaparen Armando Iannucci vänder blickarna mot det kalla krigets Sovjet och efterdyningarna kring Stålmannen från Georgiens frånfälle. Hade varit värd att se ändå, men det faktum att Michael Palin åter dyker upp på vita duken efter 20 år är tillräckligt för att jag ska hänga på låset. Plus att Jason Isaacs (say hello!) enligt uppgift fullkomligt förgör alla scener som Röda Armens hårdföra härförare Georgij Zjukov, passande nog på bred nordengelsk Geordie-dialekt.

Meg
Den utdöda jättehajen Megalodon dog ut för 1,5 miljoner år sedan men har ändå fascinerat forskare och hajälskare i flera århundraden. Så när Jan De Bont började filma var jag redigt taggad. Tolv år senare har projektet gått igenom flera regissörer och nu är det Jon Turtletaub som får äran att lura in hajen i buren. Med tanke på alla problem man haft med filmen är ju risken överhängande att den kommer att vara fruktansvärt dålig, men det spelar ingen roll – you had me at Megalodon.

Sicario 2: Soldado
Jag blev otroligt förvånad när det visade sig att Villeneuve/Sheridan-mästerverket Sicario fick en uppföljare. Inte för att den inte förtjänade det, utan för att originalet inte alls kändes som den typ av film man gör uppföljare på. Undantag finns förstås, men jag blir alltid lika förvånad (hur kommer det sig att Jarhead har TVÅ uppföljare) när det händer. Emily Blunts karaktär är inte längre med, men Benicio Del Toro och Josh Brolin repriserar sina roller. Främsta kortet är ändå att Taylor Sheridan skrivit manus till uppföljaren (och inte bara tagit en story by) och att romaren Stefano Sollima, med både Gommorra och Suburra under bältet, sitter i registolen.

The Incredibles II
Fjorton år har gått sedan Brad Birds the Incredibles hade premiär, jag minns hur entusiastisk jag var inför premiären, den första Pixar långfilmen med människor som huvudkaraktärer! Under dessa fjorton år har vi sett fem uppföljare av tidigare Pixar-filmer där Toy Story 3 varit den mest lyckade. Under alla dessa år så har jag sagt; “Varför gör Pixar inte en uppföljare till Incredibles?!” Brad Bird som följde upp Incredibles med Ratatouille har sedan dess regisserat en Mission Impossible-film och Tomorrowland. Den klassiska klichén att han inte ville göra en Incredibles uppföljare förrän han hade rätt story. Av teaser trailern att döma så har inte speciellt mycket tid gått sedan förra filmen, frågan är om Jack-Jack kommer följa med ut på äventyr eller om de kan hitta en barnvakt med starkt psyke nog att ta hand om honom. Det var längesedan jag var såhär peppad över en Pixar-uppföljare!

Annihilation
När författaren och manusförfattaren Alex Garland tog steget över till att bli regissör var det med Ex Machina. Och nu så när han är tillbaka med Annihilation är jag superpepp på filmen. Återigen så tar han sig an science fiction och precis som förra gången så är filmen fortfarande grundad i vår verklighet. Vi vet inte så mycket än att Natalie Portman beger sig in en förbjuden zon för att försöka hitta ett botemedel till sin sjuke make som nyligen kommit tillbaka från en expedition i samma zon. Men trailern är både drömsk och fascinerande vilket bådar gott.

Isle of Dogs
Wes Anderson har återigen gjort en animerad dockfilm. Denna gång får vi följa ett antal hundar som befinner sig på en ö efter att alla hundar i Japan har blivit deporterade. Men en pojke längtar så mycket efter sin kamrat att han tar sig till denna fängelseö för att befria sin hund. Som vanligt när Wes Anderson gör film är hela gräddan av Hollywood med och gör rösterna och av trailern att döma kommer filmen innehålla samma sluga humor som fanns i Fantastic Mr. Fox. Men som alltid när Wes Anderson är i farten vill jag se filmen och kommer boka biljett så fort jag kan.

Hostiles
Scott Cooper har en av de intressantaste regissörerna just nu. Även om Black Mass inte nådde upp till hans tidigare filmer var den på inget sätt ointressant och hans nya ser ut att ha potential att bli en riktigt bra film. Året är 1892 och en kapten i den amerikanska armén får i uppdrag eskortera en indianfamilj tillbaka till sitt reservat. Mycket drama och ett kargt landskap i en film jag hoppas gör att Western-genre får en återfödelse igen. Vi får bara hålla tummarna att filmen kommer upp på svenska biografer.

About Filmfenix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.