2 Broke Girls – The Complete First Season

2 Broke Girls (Två panka tjejer på svensk TV) är en komediserie om vänskap. Huvudrollerna Max och Caroline är varandras raka motsatser och man tror aldrig att de ska finna varandras närvaro värdefull. Ganska fort visar det sig dock att dessa två tillsammans bildar ett starkt team som tror på sig själva och har en enorm kämpaglöd. Hur de sen med hjälp av denna glöd ska lyckas tjäna ihop pengarna som behövs för att starta drömföretaget återstår att se.

20003662.jpeg-r_640_600-b_1_D6D6D6-f_jpg-q_x-xxyxx

Kat Dennings spelar den något uttråkade och missanpassade Max Black. Hon jobbar kvällsskift som servitris på ett litet matställe i Brooklyn, New York. Det är ytterst sällsynt att hon bjuder på några leenden och hon har alltid några mindre trevliga ord att säga. Restaurangens ägare, Han Lee, är en kortväxt asiat som gör allt för att passa in, oftast med direkt motsatt resultat. En eftermiddag när Max kommer till jobbet har Han anställt den tidigare miljonären Caroline Channing. Hon tvingas ta anställning efter att hennes far har fifflat bort deras förmögenhet. Redan från start skär det sig mellan dessa två, Max och Caroline. Men Caroline lyckas väcka någon sorts medkänsla hos Max och eftersom hon inte har någonstans att bo blir de sambos i Maxs lägenhet. Max stora passion är cupcakes. Ganska fort kläcks idén om att tillsammans starta ett företag för catering av cupcakes, där Max är bagaren och Caroline hjärnan. För att lyckas med detta behöver tjejerna spara ihop 250 000 dollar, och detta är seriens kärna.

19824546.jpg-r_640_600-b_1_D6D6D6-f_jpg-q_x-xxyxx

På restaurangen jobbar även 75-årige Earl. Med hörlurar runt halsen ser han ut som att han skulle vara restaurangens DJ, men är i själva verket den som ansvarar förr matgästernas betalningar. Han har en relativt liten roll, men är min absoluta favorit, med sina vänliga ord och galna historier från sin ungdom. Sen har vi restaurangens kock, Oleg. Svettig öststatare, med mönstrade byxor och flottigt hår. Absolut allt han säger anspelar på sex. Överlag är humorn i serien en bit under bältet. Oftast på ett ganska rumsrent sätt, men det händer nog att även den svårgenerade blir lite rosig om kinderna.

19998922.jpg-r_640_600-b_1_D6D6D6-f_jpg-q_x-xxyxx

Dessa fem personer har de största rollerna, som man får träffa i varje avsnitt, men det finns några till värda att nämna. För att få vardagen att gå ihop jobbar Max även som barnflicka åt tvillingarna Angelina och Brad. Deras mamma Peach är en riktig snobb som inte alls har förstått vad det innebär att vara mamma. Det enda som betyder något för henne är att tillhöra eliten på Manhattan och tvekar inte inför att göra riktigt galna saker för att hålla sig där. Och sist ska jag nämna Sophie, Max och Carolines nya granne. Utseendefixerad, storbystad och tackar aldrig nej till en cupcake. Hon driver en städfirma, men lyckas få tjejerna att tro något helt annat.

19998930.jpg-r_640_600-b_1_D6D6D6-f_jpg-q_x-xxyxx

Första säsongen innehåller 24 avsnitt på strax över tjugo minuter vardera. När serien började sändas på tv visades endast ett avsnitt i veckan, vilket jag tror hade en negativ inverkan på serien. Även om 2 Broke Girls är en mysig och ganska rolig serie så finns det inte direkt något som lockar en tittare så pass att man längtar i en vecka på nästa halvtimme, inklusive reklam. Efter ungefär halva första säsongen började serien visas tre kvällar i veckan istället, vilket jag personligen tror är bättre. Men det bästa är såklart att skaffa 2 Broke Girls på DVD eller Blu-ray. För även om serien inte får en att hoppa upp och ner av förtjusning så får den en att må bra. Och har man den hemma så kan man själv välja när man vill kolla och hur många avsnitt man vill se. Men det gäller att minnas flugorna från 2011, då första säsongen spelades in, för en stor del av skämten handlar om dessa. Teen mom, Snooki från Jersey Shore, maniska samlare och rökande bebisar till exempel.

19806092.jpg-r_640_600-b_1_D6D6D6-f_jpg-q_x-xxyxx

Jag såg hela första säsongen under några veckor. På mitten någonstans var jag faktiskt en aning less. Jag hade lärt mig hur serien var uppbyggd och visste nästan alltid vad som skulle hända innan det hände. Även skämten kunde jag säga innan dom var sagda. Men mot slutet växte serien igen och med sista avsnittet lyckades de få mig att längta efter nästa säsong. Verkligen snygg räddning.

 

About Hilda Wall

Tycker att den ultimata myskvällen absolut ska innehålla en film. Gärna skräck eller komedi men uppskattar det mesta. Har sett otaliga riktigt dåliga filmer då jag aldrig stänger av innan eftertexten. Håller alltid hoppet uppe in i det sista om att filmen i fråga på något magiskt sätt ska gå från värdelös till underbar, vilket tyvärr händer allt för sällan. Vad gäller tv är jag otroligt svag för amerikanska dramaserier och har slaviskt följt alltför många.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.